Bal lig 9. Grupta Turgutluspor şampiyon?

Bal lig 9. Grupta Turgutluspor şampiyon?

Süper Amatör ligde Balya ve Havran Fatih nefes nefese?

Süper Amatör ligde Balya ve Havran Fatih nefes nefese?

Çok çekişmeli geçen Balıkesir Süper Amatör ligde bitime 2 hafta kalmasına rağmen şampiyon hala belli değil?

Zirvede bulunan Balya Belediye, Barbaros Sefa´nın sefasını 7 golle bozarken (7-1) ; liderin takipçisi Havran Fatih, Küçükköy´ü 3 golle uğurlayarak zirvedeki heyecanı sürdüren takım oldu.

Şampiyonluk şansını son haftaya bırakan Balıkesir B.Ş.B. Spor, Altınova´yı deplasmanda 4-0 ile geçerken; Bigadiç Belediyespor, Savaştepe Belediyespor´u 7-0 yenerek adeta 1. amatör kümeye uğurladı.

Yerel derbi niteliğindeki maçta Cumhuriyet Mah. Sanayispor, Adaspor´u 3-2 ile geçerken; Burhaniye Belediyespor ligden çekilen 600 Evlerspor karşısında aldığı 3-0 lık hükmen galibiyetle haftalar sonra derin bir ?ohhhh? çekti.

Yöremiz takımlarından deplasmanda Ceylanspor´u 3-1 ile devirerek ligin bitimine 2 hafta kala ligde kalmayı garantileyen takım oldu.

Süper Amatör ligde Balya Belediyespor ilk 2 ye girme konusunda diğer iki takıma oranla avantajlı gözükürken ligin düğüm maçı olarak son hafta Havran´ da oynanacak Havran Fatih-Balıkesir B.Ş.B. spor maçı gözüküyor.

Havran Fatih son 2 maçını kazandığı takdirde ikili averaj üstünlüğü ile şampiyonluğu Balya Belediyespor´un elinden almış olacak?

Süper Amatör ligin düşme potasında küme düşmesi kesinleşen 600 Evler ve Ceylanspor´dan sonra fikstürleri nedeni ile Savaştepe ve Küçükköyspor 1. Amatör Kümeye daha yakın gözüküyorlar.

/resimler/2017-3/27/2330464837472.jpg

Bal lig 9. Grupta Turgutluspor şampiyon?

Ligin bitimine 2. Hafta kala zorlu Alaşehir deplasmanında bir puanla dönmeyi başaran Turgutluspor şampiyonluğu kucakladı.

Şampiyon son 2 maçını kaybetse dahi ikili averaj nedeni ile Ayvalık Gücü´ne üstünlük sağlamış bulunuyor.

Ayvalık Gücü, Kocaçeşme´yi deplasmanda 2-1 ile geçerken, Somaspor kendisi için hayati değer taşıyan 3 puanı Eti deplasmanında 2-0 ile almayı başardı.

Erdek, puana çok ihtiyacı bulunan Gaziemir´e vize verirken; Karabiga büyük bir başarıya imza atarak Yeşilova´yı deplasmanda 4-3 ile geçti.

Komşu iki takımın mücadelesinde Yeni Çanspor, Gönen Belediyespor kalesini gole doyururken (4-0); ligden düşmesi kesinleşen Alaçatı, haftayı maç yapmadan bay takım olarak geçirdi.

Statü gereği bölge takımlarının kendi aralarında yarıştığı Bal lig 9 grupta Manisa takımları arasında Somaspor ligde kalma yolunda ümitlenirken Alaşehir play off oynama şansını kazandı. Manisa grubunda Kocaçeşme küme düşen takım oldu.

Balıkesir takımları arasındaki çekişmede Ayvalık gücü ligde kalırken, Gönen Belediyespor play off oynama şansını yakaladı. Etispor ve Erdekspor ise süper amatör lige düşen takım oldular.

İzmir grubunda Alaçatının düşmesi kesinleşirken; Gaziemir -Yeşilova arasındaki puan mücadelesi bütün hızı ile sürüyor.

Bal lig 9. Grupta Çanakkale takımları arsındaki çekişmede Yeni Çanspor ligde kalmayı başarırken; Kara Biga play off´a kaldı.

/resimler/2017-3/27/2333319052181.jpg



Anahtar Kelimeler: Grupta Turgutluspor şampiyon
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli