Bakan Pakdemirli, Tahirova'da

Bakan Pakdemirli, Tahirova

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den Anadolu Etap’ın Denizkent-Tahirovası Çiftliğine Ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den Anadolu Etap’ın Gönen, Denizkent-Tahirovası Çiftliğine Ziyarett bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Anadolu Etap’ın Gönen, Tahirova’da bulunan çiftliğini ziyaretinde taze meyve ve meyve suyu konsantresi ürünleriyle hem Türkiye’ye hem de 65’ten fazla ülkeye hizmet veren Anadolu Etap’ın meyve yetiştiriciliği uzmanlığını ve kullandığı akıllı ve sürdürülebilir modern tarım tekniklerini yerinde inceledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,“Sağlıklı nesiller için sağlıklı meyveler”vizyonuylahem Türkiye’ye hem de Uzak Doğu’dan Avrupa’ya ve ABD’ye uzanan geniş coğrafya ya taze meyve ve meyve suyu konsantre siürünleriyle ile hizmet veren Anadolu Etap’ın, Türkiye’nin en büyük meyve bahçesi konumunda olan Gönen-Tahirova çiftliğini ziyaret etti.

Sürdürülebilir tarım ilkeleri ve uluslararası kalite standartlarıyla meyve üretimi yapılan Tahirova çiftliğindeki uygulamaları yerinde inceleyen Pakdemirli, Anadolu Etap’ın modern meyve yetiştiriciliği teknikleri ile akıllı ve sürdürülebilir tarım uygulamaları konularında bilgi aldı.

Anadolu Etap uluslararası kalite standartlarındaki ürünlerini65’ten fazla ülkeye ihraç ediyor

Satışlarının %65’ini ihracattan elde eden Anadolu Etap, ürünlerini Uzak Doğu, Avrupa ve ABD dahil olmak üzere 65’ten fazla ülkeye gönderiyor. Anadolu Etap’ın10.000 dekar arazi büyüklüğü ile en büyük çiftliği olan Tahirova’da sert çekirdekli kategorisinde; kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, erik ve yumuşak çekirdekli kategorisinde elma, armut çeşitleri ve aynı zamanda vişne, nar ve badem yetiştiriliyor.

Sürdürülebilir tarım ilkeleri ve uluslararası kalite standartlarında üretilen meyveler, Global G.A.P ve Yerli İyi Tarım Uygulamaları belgelerine sahip. Türkiye’de Sürdürülebilir Tarım İlkeleri’ni yayınlayan ve uygulayan ilk tarım şirketi olan Anadolu Etap, aynı zamanda bulunduğu bölgeler için örnek bir model oluşturarak meyve yetiştirme tekniklerini ve standartlarını değiştiriyor.

4 bin kişiye istihdam yaratan Anadolu Etap, doğal kaynakların verimli kullanımı esasıyla akıllı tarım teknolojilerine önem vererek özellikle su kullanımının azaltılması konusunda önemli projeler hayata geçiriyor.  Anadolu Etap’ın Balıkesir Tahirova çiftliğinde ve tüm çiftliklerinde damlama sulama yöntemi kullanılıyor. Malç örtüsü ve gece sulaması ile buharlaşma azaltılarak su kullanımı minimum seviyelerde tutuluyor. Tansiyometrelerle yapılan düzenli ölçümlerle ağaçların ihtiyacı kadar suyun doğru yöntemle verilmesi sağlanıyor ve su israfının önüne geçiliyor.

Aynı zamanda ekimden hasada kadar olan süreçlerin tamamında operasyon akışını dijitalleştiren Anadolu Etap, teknolojiyi ve uluslararası kalite standartlarını birleştirerek doğal kaynaklara saygı ilkesiyle kaliteli ve güvenli gıda üretimi gerçekleştirerek ürünlerini ihraç ettiği 65’ten fazla ülkede Türk meyvesini başarı ile temsil ediyor.

Agro Akademi ve MİÇO ile Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceğine yatırım 4 bine yakın çalışanıyla tarım sektöründe Türkiye’nin önemli işverenlerinden biri olan Anadolu Etap, faaliyet gösterdiği bölgelere uluslararası kalite standartlarını götürerek, Türk tarımının gelişimine destek oluyor. Anadolu Etap’ın sürdürülebilirlik stratejisinin yapıtaşlarını ise kadınları ve çocukları odağa alan toplumsal projeler oluşturuyor. MİÇO (Misafir İşçi Çocukları) projesi ile Türkiye’de mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına Balıkesir Tahirova ve Çanakkale Kumkale çiftliklerinde okul açan ve kesintisiz eğitim sağlayan ilk tarım şirketi olan Anadolu Etap, 2015 yılında başlayan MİÇO programıyla bugüne kadar 1237 çocuğun kesintisiz eğitim almasına katkıda bulundu. Aynı zamanda kadın çiftçilerin ekonomiye katılımını destekleyen Anadolu Etap, ekosistemindeki çiftçilere AgroAkademi projesiyle “sürdürülebilir tarım” eğitimleri veriyor. 2014 yılından bu yana devam eden AgroAkademi eğitimlerine bugüne kadar yüzde 75’i kadınlardan oluşan toplam 875 çiftçi katıldı. Her yıl çiftliklerinde ortalama 2 bin mevsimlik göçer işçiye ev sahipliği yapan Anadolu Etap, çiftliklerinde çalışan işçilerin yüzde 70’inin kadınlardan oluşmasına özen gösteriyor.

Anadolu Etap hakkında: Anadolu Grubu ve Özgörkey Holding ortaklığı ile faaliyetlerini yürüten Anadolu Etap,  Türkiye’de tarımın ve tarıma dayalı endüstrinin gelişiminde öncü şirketlerden biri olarak sektördeki kaliteli meyve ve meyve suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Bugün itibariyla 8 çiftliği, 3 meyve suyu fabrikası ve 1 paketleme tesisi ile Türkiye’nin en büyük meyve şirketidir.  30 bin dekar alanda kurulu 8 çiftliğinde sürdürülebilir tarım uygulamaları ile yetiştirdiği 5 milyon meyve ağacına sahiptir. ABD, Avrupa ve Uzak Doğu’yuiçeren geniş bir coğrafyada müşterilerine kaliteli taze meyve ve meyve suyu konsantresi sağlayan Anadolu Etap, Mersin Meyve Suyu Fabrikası ve Balıkesir Tahirova çiftliğinde olmak üzere iki Ar-Ge Merkezine sahiptir. www.anadoluetap.com



Anahtar Kelimeler: Bakan Pakdemirli Tahirova'
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı