Bakan açıkladı 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi?

Bakan açıkladı 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi?

Ücretsiz veya indirimli olarak sadece 65 yaş üstü değil aynı zamanda şehit ve gazi yakınları, basın ile emniyet mensupları da faydalanıyor.

Ülke genelinde 65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşıma ücretsiz hizmet veriyor. Ücretsiz veya indirimli olarak sadece 65 yaş üstü değil aynı zamanda şehit ve gazi yakınları, basın ile emniyet mensupları da faydalanıyor. 

Peki, 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi oldu?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için toplu taşımayı ücretsiz kullanım hakkı değerlendirildi. Şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensupları ücretsiz taşımadan faydalanmaya devam edecek. Ancak 65 yaş üzeri kapsam dışı kaldı. İşte, 65 yaş üstü toplu taşıma  kısıtlama kararı detayları...

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIMA KISITLAMA KARARI GELDİ Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde her ayın 1'i ile 4'ü arasındaki günler dışında ücretsiz yolcu taşımayacağını açıklayan özel halk otobüsçüleriyle ilgili, "Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına yönelik tartışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesinde düzenlenerek 2015 yılından beri sürdürüldüğünü belirterek, ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak 2023 yılında yaptıkları iki artışla destek ödemelerinin yüzde 100 artırıldığını söyleyen Göktaş, "Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.



Anahtar Kelimeler: Bakan açıkladı toplu taşıma ücretli ?
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı