Bakan Şimşek, CIA´nın yeminli tercümanıydı

Bakan Şimşek, CIA´nın yeminli tercümanıydı

Turhan Çömez, Ekonomiden Sorumlu İngiliz vatandaşı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek´in CIA´nın yeminli tercümanlığını yaptığını ifade etti.

 

Turhan Çömez, Ekonomiden Sorumlu İngiliz vatandaşı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek´in CIA´nın yeminli tercümanlığını yaptığını ifade etti. Türkiye´nin en zengin krom rezervlerinin Hakkari´de olduğuna dikkat çeken Çömez, ?Dünyanın en zengin çimento ham maddesi Gabar Dağı´nda, dünyanın en zengin altın rezervleri Van´ın Artos Dağı´nda. Kimsenin bundan haberi yok. Avustralyalı firmalar gelmiş taş çekiyoruz diye ülkeyi sömürüyor. Yıllarca İngiliz Tuzu diye bor madenleri kaçırıldı. Ben beni Ankara´ya gönderen iradeye yani halka ihanet etmedim. İngilizler ve Yunanlar Kurtuluş Savaşı´nda silahla yapamadıklarını şimdi Edirne´de çiftçiyi kendi bankalarına borçlandırarak 65 bin dönüm araziyi ipotek ederek yapıyor. Çünkü Türkiye tarımda girdi maliyeti en yüksek ülke haline geldi. Çiftçi artık arazisini satıyor. Türkiye´ye bu yıl Çin´den 40 milyon çift ayakkabı girdi. Peki bizim ayakkabı firmalarımız ne olacak. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek CIA´nın yeminli tercümanlığını yapmıştır. Bütün bunlar Büyük Ortadoğu Projesi´nin bir sonucudur. Büyük Ortadoğu Projesi Sevr´in devamıdır. Bu proje Kürt devleti kurdurmak için hazırlanmıştır? diye konuştu.


"Ergenekon diye oyun sahneleniyor"
Turhan Çömez, bugün gelinen noktada 8-10 aydır devam eden bir tiyatro oynandığını bunun içinde Türkiye´nin de olduğunu öne sürdü. Çömez şunları söyledi: ?Ergenekon diye bir oyun sahneleniyor. Sekiz aydır iddianamesi hazırlanmamış bir dava. 84 yaşında devletin iki koruma verdiği adam gözaltına alınıyor, ertesi gün pardon deyip bırakılıyor. Birilerini gözaltına alarak gözdağımı verilmek isteniyor. Bu ülkede temiz eller operasyonu yapacaklar, ellerini yüzüne sürüp aynaya bakma cesareti olanlardır. ´Üç çocuk yapın´demekle olmuyor. Benim üçüncü çocuğum İngiltere´den burs alabilecek mi, gemi alabilecek mi bunları söylemek lazım millete. Başbakan ilk bakanlar kurulu toplantısında, sayın bakanlara ´Birinizin yolsuzluğa bulaştığınızı görürsem sizi Kızılay Meydanı´nda sallandırırım´deseydi bugün Maliye Bakanı Unakıtan ortada bu edasıyla dolaşamazdı.?

YARGIYA BÖYLE SALDIRDILAR

Deliller gazete kupürleri TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, partisi hakkında hazırlanan iddianamenin, hukukun değil, kin ve garezin ürünü olduğunu savunmuştu. 15 Mart´ta AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, ?Delil toplar, delili sadece sanık görünen kişi veya kurumların aleyhinde değil, lehinde olanları da toplar. Sayın Başsavcının delilleri sadece gazete kupürleridir. Doğruluğu şüphelidir? diye konuşmuştu.

"Avuçlarını yalayacaklar."
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kapatma davası ile ilgili olarak, ?Ben bu davayı ön yargılara, vehimlere dayalı bir dava olarak değerlendiriyorum. Bıyık altından gülüp avuç ovuşturanlara şunu söylemek istiyorum, avuçlarını yalayacaklar? yorumunda bulunmuştu. Şahin, 17 Mart´ta yaptığı değerlendirmede, şunları söylemişti: ?Çoğu 
gazete haberlerine dayanan birtakım belgeler, konuşmalar ve beyanlardır.?



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı