Bahar’dan zehir-zemberek açıklama

Bahar’dan zehir-zemberek açıklama

“Partimizde siyaset cambazları var”

Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan CHP Bandırma ilçe kongresinde ilçe başkanı adaylarından, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, basın toplantısı düzenledi. Bahar, partinin içinde “siyaset cambazları” olduğunu öne sürerek, bu kişiler hakkında hukuksal mücadele vereceğini açıkladı.

             Bahar, şu açıklamayı yaptı:

                “Kıymetli üyelerimiz ve basınımızın değerli temsilcileri. 18 Ocak 2020 tarihinde yapmayı planladığımız Olağan kongremiz hepinizin bildiği gibi son 1 hafta süresi içinde yaşanan birtakım olumsuz gelişmelerden kaynaklı 25 Ocak 2020 tarihine ertelendi. Yaşanan bu süreç ile alakalı gelişmeleri sizlerin aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı olarak şahsım ve İlçe Yönetimim adına hepinize tekrar hoşgeldiniz diyorum.

Üzülerek ifade ediyorum ne yazık ki uzun bir süredir arkadaşlarımla sabırla emekle ve mücadeleyle gece-gündüz çalışarak yürüttüğümüz bu süreç hiç arzu etmediğimiz bir noktaya taşınmıştır.

Gündem parti içi, yarışın yapılacağı kongre öncesinde siyaset cambazlarının özellikle son bir haftadır 2013 yılında yapmış olduğum sosyal medya paylaşımlarını kamu oyuna sanki bir suç teşkil ediyormuşçasına servis etmeleri ile meşgul edildi. Söz konusu paylaşımların ne hukuk, ne de parti disiplin tüzüğümüzde hiçbir karşılığı olmadığı gibi herhangi bir disiplin soruşturması açılabilecek mahiyette bile değildir.

Söz konusu paylaşımlar bu siyaset cambazları tarafından yeterince uzun ve bir o kadar abartılarak yapıldı ki Cumhuriyet Halk partililere bunlar sanki bugünkü paylaşımlarımmış ve düşüncelerimmiş gibi lanse edildi. Bu yalan sürekli tekrar edildi. Şahsıma yönelik yapılan bu gayri ahlaki karalama kampanyasını yürütenler hakkında Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak bundan sonraki süreçte yargı önünde hesap vermelerini sağlayacak tüm girişimlerde bulunacağımı taahhüt ederim.

2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olup 2017 yılında ilçe eğitim sekreterliğine ve sonrasında 2019 yılında ilçe başkanlığına uzanan yolculuğumda ben Hüseyin Bahar olarak görev yaptığım süre içinde partimin tüzüğüne aykırı bir tutum ve düşünce asla sergilemedim.

Aylardır gece-gündüz demeden kapı kapı dolaşıp da yorulmayan bizler son bir haftadır verdiğimiz emeğin mücadelenin görülmemesinden kırgınız. Bize gönül veren delegelerimizin iradesine müdahale edildiği için kırgınız. Belediye seçimlerinde gecesini gündüzüne katıp maddi manevi her türlü desteği veren arkadaşlarıma seçime günler kala sergiledikleri bu tavırdan dolayı kırgınız.

Öte yandan iki adaylı gittiğimiz kongremize bir haftadan az bir zaman kala partimizin Büyükşehir ve Belediye Meclis üyesi Sayın Selim Panç, ilçe başkanlığı adaylık açıklamasını yaptı. Elbette demokratik bir sistem de herkes istediği yere istediği zaman aday olabilir. Fakat Bandırma Halkının ve Bandırma İlçe Örgütünün oylarıyla seçilmiş olan sayın Panç, Bandırmalılara öncelikli sorumluluğunu yerine getirmek gibi tarihi bir görevi vardır. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Bandırma Meclis Üyeliği en az İlçe başkanlığı kadar kutsal bir görevdir.

 Meclis üyeliği,  isteyenin istediği zaman istifa edeceği bir makam değildir, olmamalıdır. Sayın PANÇ’ın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Bandırma Belediyesi meclis üyesi olmasında, geçen kışın ortasında Şubat ve Mart Aylarında buz gibi havalar da sokak sokak gezen kadınlarımızın gençlerimizin ve Bandırma İlçe Örgütünün emeği vardır.Aynı duyarlılığı göstermesini beklediğimiz Sayın Panç, siz değerli basın mensuplarının kendisinin adaylık açıklamasını yaptığı toplantıda da sorduğunuz üzere verdiği cevapla görünen odur ki;  olur dailçe başkanı olur isekendini farklı bir siyasi hedef koyacak ve bu makamıda bir basamak olarak görüp ilçe başkanlığından da istifa edecektir. Siyasi tarihi buna benzer örneklerle doludur ama bizim tek hedefimiz partimizi genel seçimlere hazırlamak Cumhuriyet Halk Partisi'nin genelde ve yerelde iktidarına ortak olmaktır. Ben ve arkadaşlarım buradan bunun sözünü veriyoruz.Unutulmamalıdır ki, bizler fikri hür vicdanı hür kongre delegelerimizin önümüzdeki dönemde iktidar olacak partimizi ortak akılla yönetmek hedefiyle yola çıkan bizlere destekleri tam olacaktır.

Kırgınlığımız bize bu açıklamayı yapma fırsatı bile tanımayıp yaklaşan kongre süreci öncesinde ceplerinden saklı ajandalarını ortaya çıkaranlaradır. Kırgınlığımız, diğer Siyasi Parti ilçe Başkanlarının bizleri arayıp yapılan haksızlıkları ve hukuksuzlukları eleştirdiklerini bildiren telefon görüşmelerimin yine aynı siyaset cambazları tarafından bahsekonu partilerle  birlikte hareket ediyormuşum gibi kamuoyuna yansıtılmasıdır.

Kırgınlığımız asla Cumhuriyet Halk Partililere değildir. Biz onlarla beraber sevgi ile dahagüzel bir Bandırma inşaa etmek için yolumuza devam edeceğiz.Bu kongreyi kazandığımızda bir dakikamızı bile boş geçirmeden çalışmaya ve Halkımızla bir olmaya devam edeceğiz. Şimdi sorumluluğumuzun daha da çok farkındayız. Ayrıştırıcı değil tam tersine birleştirici olacağız, kırıcı değil yapıcı olacağız, ötekileştiren değil herkesi sevgi ile kucaklayan olacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma örgütünü yeniden mutlu, huzurlu insanların yüzünün güldüğü örnek bir ilçe örgütü haline getirip bizimle beraber aynı duyguları taşıyan herkes ile yolumuza devam edeceğiz...

HAK! HUKUK! ADALET!”



Anahtar Kelimeler: Bahar’ zehir-zemberek açıklama
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli