Bagfaş'ta işçi çıkartma gerilimi

Bagfaş

Bağfaş'ta 10 işçinin çıkışının verilmesi sendikayı ayağa kaldırdı

Bagfaş'ın 10 çalışanına iş çıkışı vermesi, başta Petrol İş sebdikası olmak üzere sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Petrol İş öncülüğünde oluşturulan eylemci işçi grubu Bagfaş nizamiyesinde işten çıkartılan arkadaşları için tezahüratta bulundu.

Bagfaş'ta işten çıkartılmalara karşı oluşturulan basın açıklamasını Petrol İş sendikası Bandırma şube başkanı İlyas Satırlı yaptı.

Satırlı iş barışının iş yerinde istikrar anlamına geldiğini, masada işçi olmadan iş barışının sözkonusu olmadığını vurguluyarak, geçtiğimiz yıl yaşanan Müsilaj olayı ile Bagfaş işverenine hatırlatmada bulunuldu.

Başkan İlyas Satırlı; 

"Bagfaş'ta işten çıkarılan 10 işçi işe iade edilsin işimize ve işyerimize sahip çıkacağız"

Sendikamız Petrol-İş'in örgütlü olduğu Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. BAGFAŞ'ta bazı ünitelerin kapatılması gerekçe gösterilerek 10 işçi arkadaşımızın iş akitleri feshedilmiştir. Gübre sektöründeki gelişmeler ve sıkıntıların faturası, BAGFAŞ'ta kapatılması planlanan fosforik asit ve CANAN ünitelerinde çalışan 10 işçiye çıkartılmıştır. Bilindiği gibi BAGFAŞ, 1969 yılından beri Bandırma'da faaliyet gösteren ülkemizin en önemli gübre fabrikalarından birisidir. Türkiye'de ve dünyada aynı sahada hem fosfatlı hem de nitratlı kimyevi gübre üreten tek sanayi kompleksidir. 770 bayisi ve Avrupa'ya yaptığı ihracat ile sadece Bandırma'nın değil Türkiye ve dünyanın en önemli markalarındandır.

Ülkemizin en önemli tesislerinden birisi olan BAGFAŞ'ta sektörel gelişmelerden kaynaklı alındığı anlaşılan idari bir tasarrufla 10 işçinin işinden edilmesi kabul edilemez bir karardır.

Sektörde ve üretimde yaşanan sıkıntıların fabrikada iş barışı bozulmadan ve çalışanların birinin dahi ekmeğiyle oynanmadan aşılmaya çalışılması esas olmalıdır. Bu konularda hem Petrol-Is hem de BAGFAŞ çalışanları geçmişten bugüne yapıcı ve sorumlu bir tavır göstermiştir. Daha 15 ay önce TC. Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alınan tesislerin kapatılması kararına ilk tepkiyi sendikamız ve üyelerimizin verdiği hatırlanmalıdır.

Bandırma'ya, BAGFAŞ'a ve bu tesisleri alın teriyle var eden işçilere zarar verecek her türlü karar ve tasarrufun karşısında olduğumuzun dün olduğu gibi bugün de altını bir kez daha çiziyoruz. Bu tavrımız ve duruşumuzun gereği olarak, BAGFAŞ yönetimi tarafından alınan işten çıkarma kararına karşı çıkıyor ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtiyoruz. BAGFAŞ'ta alınan bu kararla, iş hukukunda feshin son çare olması ilkesi göz ardı edilmiştir.

Kapatılacağı belirtilen bu ünitelerde çalışan 10 arkadaşımızın, tesislerin başka bölümlerinde çalıştırılabilmesi mümkündür.

Bu çerçevede, iş akitleri feshedilen 10 işçi arkadaşımızın hemen işe iade edilmesini talep ediyoruz.

BAGFAŞ'ta iş barışını bozacak her türlü karar ve yaklaşımdan uzak durulmalıdır.

BAGFAŞ'ın üretimini verimli biçimde sürdürmesinin, Bandırma'ya ve ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam etmesinin en temel güvencesinin sendikalı istihdamı ve iş barışı olduğunu hatırlatıyoruz.

İşten atma karan geri alınmalı, iş hukukunun gerekleri ve işyeri koşulları gözetilerek 10 işçi arkadaşımıza yeniden işbaşı yaptırılmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur,"

 



İşci
2.09.2022 19:20:15
Kemal gencerin ülkeye faydasından çok zararı vardır o fabrikanın heryeri çürük bakım yapmıyor işciye gram önem vermiyor yakındır oranın çökmesi. hayatımda görmedim böyle insanların emeklerini hiçe sayan egoist kendini dev aynasında gören çalışanına küfürler hakaretler eden bir adamı. Bu adamın elinden bu fabrika alınmalı kendi yönetim üyeleri bu adamı baştan çekmeli söz hakkı bile vermemeli okadar çok kişinin ahı varki kuruluşundan bu güne eminim bunu bir çok bandırmalı biliyordur ama kimsede birşey yapamıyor malesef. Devlet bile bu adama adalet sağlayamıyorsa Allah’ın adaletinden kaçamicaksın eyy kemal gencer…

Anahtar Kelimeler: Bagfaş' çıkartma gerilimi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı