Bagfaş`ın yeni tesisi vatandaşı heyecanlandırdı.

Bagfaş`ın yeni tesisi vatandaşı heyecanlandırdı.

Aşağıyapıcı köyündeki ÇED toplantısında, Eskisinin olumsuzluklarından yeni yapılacak tesisin ÇED tanımlamasına sıra gelmedi.



____________________/ Zeki KARADENİZ
Erdek İlçesine bağlı Aşağıyapıcı Köyü'nde, kısa adı BAGFAŞ olan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş tarafından Marmara Bölgesi, Balıkesir İli Bandırma İlçesi'nde yer alan Bandırma Gübre Tesislerine entegre edilecek amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat gübresi üretecek bir tesisin yapılmasına ilişkin ÇED öncesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Köy kahvesinde yapılan toplantıya Erdek kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ümit İpek, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit, Balıkesir il daire müdürlükleri temsilcileri, çok sayıda sivil toplum örgütü ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Bagfaş'ın kompleksin kurulması amacıyla anlaşma yaptığı Thyssen Krupp Uhde firması temsilcisi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı bayan Alexandra Bruinsma,  Proje Mühendisi Uzman Rainer Maurer, ve Proje yöneticisi Dr.Karl Wilhelm Wiegand isimli Almanlar da yer aldı.

Yılda 330 gün çalışarak 660 bin ton kalsiyum amonyum nitrat ve yılda 551.500 ton amonyum nitrat gübresi üretmesi planlanan tesisler ile ilgili olarak katılımcılara proje hakkında bilgiler verildi.

Zaman zaman tartışmalara yol açan bilgilendirme toplantısında, konuşan Bandırma belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza burada bulunmamızın nedeni, `` Burada insanca yaşamak, bu bölgede çevresi korumak, bugüne kadar kirletilen çevremizi temizlemek ve hava kirliliğini ortadan kaldırmak. Bizler sizlerden bilgi almak için burada bulunuyoruz ama şunu bilmelisiniz ki bizler istihdama yatırıma karşı değiliz Ancak bunların insan yaşamını tehdit etmemesi gerekiyor `` dedi.

Edincik beldesinde yaşayan ve tarih dede olarak bilinen Mehmet Fikri Aytekin'de bilgilendirme toplantısında söz alarak,  Bağırmakla çığırmakla bu işler olmuyor Kanuni vecibeleri var. 45 sene Bandırma Ziraat Odası başkanlığı yaptım. 25 sene Erdek Zeytin Kooperatifi Başkanlığı yaptım. Bürokrasiyi biliyorum. Devlet Bizi kontrol etmesi için sivil şirket lazım. Türkiye'ye hava gazlarını ölçen özel şirket gerekli'' dedi.

Toplantıda söz alan Bagfaş A.Ş. Genel Müdürü Dr. Adil Gören'de yeni bir tesisini yapılmayacağını, mevcut tesisin içersine kurulacağını belirterek, ``Bu tesisi tamamen kapalı bir sistem. Burada ne katı nede sıvı atığımız olacak. Gaz atığımız olacak oda müsaade edilen değerin çok çok altında 5 PPM'``diye konuştu.














fikri
19.01.2012 08:57:21
Keşke Bu toplantıda en azından bölge milletvekileri olsaydı tabi onlar olmayınca halk arasında konuşulan Recep Gencerin finanse ettiği vekller dedikodusu akla geliyor

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli