Ayvalık meclisi toplandı

Ayvalık meclisi toplandı

AYVALIK BELEDİYESİNİN TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Ayvalık Belediyesi’nin Temmuz ayın ait olağan meclis toplantısı 7 ana, 9 ek  olmak üzere toplam 16 gündem maddesi ile Orhan Peker Sanat Galerisinde yapıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlık ettiği toplantıya, MHP’li üye Arif Tünek mazereti nedeniyle katılmazken CHP ve AKP grupları tam kadro oturumda yer aldı.

Tam zamanlı sözleşmeli Avukat çalıştırılması ve ücretinin tespiti, Tabela Uygulama Çalışması, Garanti Bankası, Akbank ve Vakıflar Bankası hesap açtırılması, Uzlaşma Komisyonu Kurulması, Ayvalık Belediyesi 2013 yılı kesin hesabı, Meclis İmar Komisyonu ile diğer birimlerden gelen konulardan oluşan gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı.

Saygı duruşunun ardından gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan meclis toplantısının  açılışında konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ramazan ayını kutlayarak, ilçedeki sivrisinek ve karasinekle yapılan mücadelede Turizm Bakanlığından aldıkları hibe ilaç desteğiyle sürdürdükleri 15 günlük düzenli çalışmaları sonucunda aşama kaydettiklerini söyledi.

3 ay gibi kısa bir sürede çok iş yaptıklarını dile getiren başkan Gençer, yapılan işleri tek tek hatırlamakta zorlandıklarını bildirdi.

Yakın zamanda Çevre Bakanlığından bin adet çöp konteynırının alınacağını de ifade eden Gençer,  konteynırların özellikle Sarımsaklı ve Cunda Adasındaki oteller bölgesine konulmasını amaçladıklarını söyledi. Konteynırların gelmesiyle tüm köylere de bu konteynırların yerleştirileceğini anlatan  Başkan Gençer, Altınova’da da gıdaya dönük bir organize sanayi bölgesi oluşturulması için yaptıkları girişimlerde Mera Komisyonunun olumlu yanıt verdiği ve bu konuda ciddi bir çalışma yapılacağını de meclis üyeleriyle toplantıyı izleyen vatandaşları aktardı. OSB sayesinde Ayvalık’taki işsizliğin de önüne geçmeye destek olunacağını vurgulayan Gençer, "Köylerden mahalleye dönüştürülen yerleşim alanlarında  sinema gösterimlerinin yanı sıra ağaç dikimlerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Pazartesi gününden itibaren Ayvalık’a bağlı köylerde iftar yemekleri düzenleyeceklerini belirten Gençer, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Aşevinde de her akşam ihtiyaç sahibi 300 aileye iftar yemeği verdiklerini dile getirdi.

Küçükköy- Sarımsaklı-Badavut-Bilentur ve Ayvalık arasında Ayvalık Belediyesi olarak otobüs seferlerini düzenlediklerini hatırlatan Gençer, ikinci otobüsün de hizmete sokulduğunu ve söz konusu otobüslerin fiyatlarının da makul seviyeye çekildiğini sözlerine ekledi.

Altınova’da su sorunu yaşandığını hatırlatan Gençer, Altınova su hattında oluşan arıza nedeniyle tek hat üzerinden su pompalandığı için bu sorunun ortaya çıktığını ancak BASKİ ile birlikte yaptıkları çalışmaların ardından Köstebek aracıyla karayolunun altını delerek bu sorunu çözümlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Ayvalık’ta son 3 gündür çok büyük susuzluk yaşandığına işaret eden Gençer, “Şu anda Altınova’dan gelen su hattında sürekli meydana gelen patlaklar nedeniyle sorunlar yaşanıyordu. Depo ve vana çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Ayvalık’ı bayrama hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde de su kesintileri yaşanacaktır. Ayvalık’ta susuzluk konusunda yüzde 80 bir başarı sağlandı” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana 90 günlük bir sürenin geçtiğine vurgu yapan Gençer, "İlk günden bu yana çok ciddi borçlar ödedik. Personelimize olan borçlarımızı oldukça rahatlattık. Bazı personelimizin birer buçuk aylık borçlarımız kaldı. Bu ay sonunda da onların da kapatmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İller Bankası paylarını borçları nedeniyle Ayvalık Belediyesi’nin iki aydır bu bankadan payını alamadığını söyleyen Başkan Gençer, “Bize Bütünşehir Yasası kapsamında, İlle Bankası payımızın iki buçuk kat artacağı söylenmişti ama bu böyle olmadı. Mesela; şu anda 1 Trilyon 190 milyar olan payımızın yüzde 30’u Balıkesir Büyükşehir Belediyesine, yüzde 10’u BASKİ’ye verildi ve bize kalan sadece 690 bin lira oldu” diye konuştu.

Ak Parti Meclis Üyesi Gençer’in seçim döneminde 100 günde su sorununu çözümleyemediğini hatırlatarak, “Ayvalık’ta BASKİ ile Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar su sorunu nispeten azaldı. Ancak şu anda yapılan sadece pansuman çözümlerdir. Maalesef geçmişte Ayvalık Belediyesi Altınova’dan gelen su hatları konusunda hatalar yapılmıştır ve bu konuyla ilgili yargıya başvurulacak mıdır” diye sordu.

Başkurt’un sorusunu yanıtlayan Başkan Gençer, söz konusu su hattıyla ilgili daha önceden Ayvalık Belediyesi aleyhine açılmış bir davanın olduğunu hatırlattı.

Başkurt’un çöp alımları sırasında trafik açısından ciddi sorunlar yaşattığını söylemesi üzerine konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, şu anda bu konuda yapılacak fazla bir şey olmadığını kaydederek, çöp toplanması için farklı alternatifleri hayata geçirebileceklerini söyledi.

Ayvalık’ta kısa bir süre önce yapılan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın seçimlerinin iptal edildiğini kaydeden Gençer, Kazdağı Belediyeler Birliği tarafından Midilli’de yapılacak toplantıya katılmak isteyenlerin kendi imkanları gidebileceklerini belirtti.

Küçükköy-Sarımsaklı’da bulunan yel değirmenlerinin restore edilmesi ve Ayvalık genelindeki tarihi yapıların envanterinin çıkarılması ile ilgi olan konunun yanı sıra kısa bir süre önce Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın iptal edilmesinin ardından yeni bir seçim gününün belirlenmesi ve Altınova’da eski belediye binasının bir bölümünün Çiftçi Eğitim Merkezi olarak kullanılması ve eski Küçükköy Belediye binasında eğitim kurslarının açılması ile halen su kanalizasyon terfi merkezi olarak kullanılan binanın Çocuk Gelişim Merkezi olması ile konular meclis gündemine getirildi.

Toplantıda; tam zamanlı sözleşmeli Avukat çalıştırılması ve ücretinin tespiti konusunda Mustafa Işık’ın Ayvalık Belediyesi’nde görevlendirilmesine karar verildi.

Gündemin ikinci maddesi olan Tabela Uygulama Çalışması konusunda ise; Ayvalık’ın tarihi dokusuna büyük zarar veren tabelaların ortaya çıkardığı kirlilik nedeniyle yeni bir düzenlenme ve yönetmeliğin yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Gençer, bu konuda kendisine meclisi yetki vermesini istedi. Yapılan oylamada, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e oy birliğiyle yetki verildi.

Belediyenin mevcut hesapların harç ve vergi hesaplarına el konulması nedeniyle Garanti Bankası, Akbank ve Vakıflar Bankası hesap açtırılması konusu kabul edildi. Toplantıda,  Uzlaşma Komisyonu Kurulması ile ilgili maddenin meclis gündemine kaldırılması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda; Ayvalık Belediyesi 2013 yılı kesin hesabı ile ilgili raporu Ayvalık Belediyesi Muhasebe Müdürü Yeşim Cantank tarafından okundu. Ardından yapılan oylamada; Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinin kabul oyuna karşın, AK Parti, MHP ve DSP’li muhalefet üyeleri; Ayvalık Belediyesi’nin 2013 yılı Kesin Hesabı’nı reddetti.

15 dakikalık ara verilmesinin ardından devam eden meclis toplantısının ikinci bölümünde Sarımsaklı’da 30 bin metrekarelik kilitparke taşı çalışmasını sürdürdüklerini belirten Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi’ne ait Mezbahanın da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından aylık 2 bin liraya kiralandığını söyledi.

Hanımeli Emek Pazarı adı altında her Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere Altınova Hacı Bayram Veli Camiinin önünde köylü kadınların kendi el emekleri ve göz nuru dökerek hazırlamış oldukları yiyecek ve giyeceklerin satışlarının yapılacağını anlattı.

Ayvalık Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında İmar komisyonundan gelen konularda değerlendirildi.

Ayvalık İlçesi içerisinde kentsel dönüşüm çalışması yapılması ile ilgili talep CHP’li Ufuk Ova ve Yalçın Taş’ın çekimser kalmasıyla kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısında, İmar Dairesinden gelen konularda değerlendirildi.

Yapılan oylamada AVM binası ile ilgili konu CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kabul, muhalif meclis üyelerinin ise çekimser kalmasıyla kabul edildi.

Ayvalık`ta 3. derece doğal sit ve 3. derece arkeolojik sit alanlarında geçerli koruma amaçlı uygulama imar plan notu değişikliği ile ilgili Tabiat Genel Müdürlüğü`nün 10.06.2014 tarih, 5469 sayılı yazısı görüşüldü.

Bu kapsamda Cunda Adası’ndaki turistik tesislerin bulunduğu alanlardaki söz konusu tesislerin konut haline dönüştürülmemesi kaygıları tartışıldıktan sonra yapılan oylamayla kabul edildi.

Toplantıda ek gündem maddelerinin değerlendirilmesi sırasında; eski Küçükköy Belediyesi’nin BASKİ’nin kullanımına verilmesi ile ilgili talep görüşüldü.

görüşlerini ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi; Eylül ayına kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmetlerin Ayvalık Belediyesi tarafından sürdürüleceğini söyledi.

BASKİ’nin Ayvalık’a hizmet vermek için geleceğini vurgulayan Gençer, konuyla ilgili illaki bu kuruma yer verilmesinin önemine işaret ederek, “Biz o binayı eğitim başta olmak üzere birçok hizmet amacıyla kullanmak istiyoruz. Ancak BASKİ o binayı tüm kompleksleriyle istiyor. Bir kısmını isteseler şu an düşünmezdik” sözlerini kullandı.

Bu noktada söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür’ün kısa bir süre önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un sarf ettiği; ‘Altınova’yı satsan 75 trilyon borcunu ödemez’ şeklindeki sözleri tasvip etmediğini belirtmesi başta Belediye Başkanı Rahmi Gençer olmak üzere CHP’li Belediye Meclis Üyeleri tarafından alkışlarla karılandı.

Küçükköy’deki yeni binaların dışında eski belediye binası ile Küçükköy Belediyesi Kademe binasının; kendisine ait hizmet binası yapılıncaya kadar BASKİ’ye verilmesi, AK Partili 3 Belediye Meclisi’nin red etmesine rağmen çoğunlukla kabul edildi.

Ayvalık Çiftçi Malları Başkanlığı’nın iptal edilen seçimlerinin 8 Temmuz’da saat 09.00 – 11.00 arasında Yönetim Kurulu, saat 11.00 ile 13.00 arasında ise Murakebe Üyeliği seçimlerinin yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Rahmi Gençer’in önerisiyle, Ayvalık’taki meydanın yeniden düzenlenmesi ve söz konusu alanda otobüs duraklarının yeniden konuşlandırılması için çalışma başlatılmasına ait kararın kabulünün ardından, Altınova’da Çiftçi Eğitimlerinin yapılmasına ilişkin teklif kabul edildi.

Küçükköy Belediyesi’nin yeni binasında Ayvalık Belediyesi tarafından eğitici kursların verilmesi ile Ayvalık Belediyesi Kanalizasyon Terfi Merkezi binasında Çocuk Gelişimi Merkezi haline getirilmesi kabul edildi.

Toplantıda Kazdağları Belediyeler Birliği tarafından Midilli’de düzenlenen organizasyona katılmak isteyen meclis üyelerinin tüm masraflarını kendi ceplerinden karşılamak üzere bu organizasyona katılabilmesi kabul edilirken, Ayvalık, Altınova ve Küçükköyu’deki tüm tarihi ve kültürel varlıklarının envanterinin çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi`nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Meclis toplantısına Nazım Hikmet`in öğrencisi Ressam 93 yaşındaki İbrahim Balaban`da kısa süreli konuk oldu.

 

 

 

 

 

 

 



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı