Ayvalık Balıkçılarının barınak beklentisi

Ayvalık Balıkçılarının barınak beklentisi

Ayvalıklı balıkçıların feryadı ?Ne olur bize balıkçı barınağı yapın?

Ayvalıklı balıkçılar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden, Ayvalık´a bir an önce balıkçı kazandırmasını istiyor.

?Ege Tur?un sahibi ve kaptanı Uğur Süngerci ve ilçede ilk tekne turunu başlatan Coşkun Ada, şunları söylediler:

?Ayvalık´ta, 20 dolayında yat, 30 dolayında küçük tekne, 250-300 dolayında ise balıkçı teknesi var. Buna karşın hemen yakınındaki Cunda(Alibey) Adası´nda hem balıkçı barınağı, hem de çekek yeri bulunurken, Ayvalık gibi çok önemli bir turistik ilçede yok. Bu nedenle kışın, balıkçı tekneleri Cunda´daki barınağa çekilmek zorunda kalıyor. Bu da, balıkçılar için çok büyük bir ekonomik külfet yaratıyor.?

Ege Tur´un sahibi Uğur Süngerci, Ayvalık´ta barınak bulunmaması nedeniyle bugüne dek üç teknesinin battığını vurgularken, ?Kışın Cunda Adası barınağına bıraktığımız teknelerimiz için bakım ücreti dahil ödediğimiz para yıllık 7 bin lirayı buluyor. Borç içindeyiz. Teknemin hâlen 30 bin lira borcu var? dedi. Ayvalık´ta barınak bulunmaması nedeniyle her yıl 10-15 teknenin parçalandığına dikkat çeken Süngerci, ?Kış geldiğinde yüreğimiz ağzımızda. Çıkan her rüzgârda, fırtınada korku içinde teknemizin başına koşuyoruz. Geceleri uykularımız kaçıyor? diye konuştu.

?ŞEYTAN SOFRASI? TARAFINDA BARINAK YAPILABİLİR

Daha önce Ayvalık´ta bulunan marinanın, devlet tarafından işadamı Rahmi Koç´a kiralanması nedeniyle yıllardır balıkçıların mağdur olduklarına dikkat çeken Süngerci, şunları söyledi:

?Ayvalık´ta, balıkçılık sektöründen yaklaşık iki bin kişi ekmek yiyor. Ancak bu sektörde çalışanlara, çok ihtiyaçları olan bir balıkçı barınağı bile çok görülüyor. Ayvalık´taki marinanın ilavesine, ?Şeytan Sofrası´na doğru bir balıkçı barınağı yapılabilir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur´a sesleniyorum. Eğer Ayvalık´a bir barınak kazandırırsanız, size minnettar kalır ve dua ederiz. Çünkü balıkçı esnafının ekonomik açıdan artık ayakta duracak gücü kalmadı.?

     BÖYLE KÖPRÜ MÜ OLUR?

Ayvalık ve Cunda arasında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı köprüyü de eleştiren Uğur Süngerci ve Coşkun Ada, Ayvalık Körfezi´nde 24 adanın bulunduğuna işaret ederken, şöyle konuştular:

?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, asıl ihtiyaç balıkçı barınağıyken, Ayvalık ile Cunda Adası arasında garip bir köprü yaptı. Aslında bu köprü bir ihtiyaç değildi. Üstelik yapılan köprünün üzerinden geçen araçlar, adaya giderken denizi bile görmüyorlar. Böyle köprü olur mu??

Süngerci ve Ada, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in kendilerine desteğinden memnun olduklarını belirtirken, ?Belediyemizin bütçesi yetersiz olmasına karşın bize destek vermeye çalışıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz? dediler.   Önder BALIKÇI

 

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false