Aydın Varnalı vefat etti.

Aydın Varnalı vefat etti.

Bandırma'da bir döneme damgasını vuran, esnaf ve sanatkarlar odalarında kanaat önderi idi.

Aydın Varnalı (85) vefat etti. Varnalı Paşabayır mahallesindeki evinde vefat etti. Varnalı yürürlükteki uygulama nedeni ile bugün Bandırma Şehir Kabristanlığındaki gasilhanede hazırlanarak yakın çevresinin hazır bulunduğu cenaze töreni ile ebedi istirahatgahına defnedil.

 

Varna göçmeni ailenin evladı olarak 1935 yılında Bandırma'da dünyaya gelen Aydın Varnalı(85) Belediye Eski Hal binasında "VARNALI GIDA" adı altında şarküteri işletmeciliği yaptığı yıllarda Bandırma bakkallar Odası yönetim kurulu üyeliği, aynı yıllara rastlayan dönemlerde Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi kefalet kooperatifi başkanlığı görevini yapmıştı.

Eğitime önem veren ve geleceğin dimalarına eğitim olanağı tanımak adına Kayacık Yolu, tel örgü, Muradiye cıvarında Kefalet kooperatifi adına tapu kaydını aldığı araya inşa ettiği "Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Koopratifi"nin adını taşıyan okulu yapıp, Milli Eğitime bağışlamıştı.

Aydın Varnalı, küçük esnaflık statüsünden çıkıp tacir ünvanı ile Ticaret Odası üyesi olmasıyla birlikte, uzun yıllar Bandırma Ticaret Odasında Meclis üyeliği 1990-91 yılarından ise Oda Meclis Başkanlığı görevinde bulunlundu. Ahmet Varnalı ve Jele dedeoğlu Varnalı'nın babası olan Merhum Aydın Varnalı'ya Allahtan rahmet kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.



Anahtar Kelimeler: Aydın Varnalı vefat .
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli