Aydın Örs Bandırma’da konuştu

Aydın Örs Bandırma’da konuştu

Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs: “Bandırma, basketbol kulübüne sahip çıkmalı” “Oyuncu yetiştiren kulüplere oyuncu yetiştirme bedeli verilmeli”

Bandırma’da düzenlenecek olan “Ulusal Antrenör Semineri” için ilçeye gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs, “TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü, yalnız Bandırma’nın değil, ülkemizin de çok önemli bir markasıdır” dedi.

Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu’nda gazetecilerle birlikte bir sohbet toplantısına katılan Örs, “Bandırma’ya her geldiğimde duygulanıyorum. Çünkü burada çok güçlü dostluklar edindim. Bu kulüpte hiç görev yapmamama rağmen ismimi bir tesise vererek beni çok duygulandırdılar. 17 yıl Efes Pilsen’de antrenör olarak çalışmıştım. Orası gibi Bandırma’yı da evim olarak görüyorum” diye konuştu.

                     BANDIRMA BASKETBOL KULÜBÜ ÖRNEK BİR MODEL

TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü’nün, üç büyük kent dışında oyuncu üreten örnek bir model olduğuna dikkat çeken Örs, şu değerlendirmede bulundu:

“Bandırma Basketbol Kulübü, Türk basketboluna katkıları için mutlaka desteklenmeli. A takımı ve tüm altyapısı düşünüldüğünde Avrupa’nın en genç yaş ortalamasına sahip bir kulüp. Bu yapıya hizmet eden başkan ve yöneticilerin yanı sıra tüm antrenörleri kutluyorum. Bu kulüp 20 yıldır müthiş bir organizasyon içinde. Şimdi de büyük ekonomik zorluklarla boğuşarak üstesinden gelmeye çalışıyor.”

OYUNCU YETİŞTİRMENİN BİR BEDELİ OLMALI

TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü’nü “Oyuncu yetiştiren bir fabrika”ya benzeten Aydın Örs, şunları söyledi:

“Bu çeşit kulüpler için bir oyuncu yetiştirme kriteri ve bedeli olmalı. Böylece organize olmuş bu kulüplerin yaşamasına Türk basketbolu adına katkı sağlanmalı. Tabii Bandırma Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve kentte yaşayan iş insanları da mutlaka kulübe destek vermeli. Bandırma Basketbol Kulübü’yle gurur duyulmalı.”

AVRUPA BAŞARISINDA BASKETBOL, FUTBOLDAN BİRKAÇ ADIM ÖNDE

Basketbolda öncelikli hedefin Avrupa’da başarıya ulaşmak olması gerektiğinin altını çizen Örs, “Bu açıdan son yıllarda basketbol, futbolumuzun birkaç adım önünde görülüyor” dedi.

Başta TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü’nün Baş Antrenörü Hakan Demir olmak üzere Türk basketbol antrenörlerini genelde başarılı gördüğünü vurgulayan Örs, Basketbol Federasyonu olarak donanımlı, yabancı dil bilen, teknolojiyi iyi kullanan bir “genç antrenör havuzu” oluşturmak için çaba harcadığını açıkladı.

Türk basketbolunun her zaman Avrupa’da ilk 10 içinde yer alması gerektiğine dikkat çeken Örs, “A Milli Basketbol Takımımız, Olimpiyat elemelerine katılacak. Bu elemelerdeki tüm rakiplerimizi yenecek güçteyiz. Yeter ki iyi organize olalım ve oyuncularımız ciddi sakatlıklar yaşamasın” diye konuştu.

TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç da, “Bu söyleşiyi değerli basketbol insanı Aydın Örs için düzenledik. Bize her zaman destek veren Örs’e teşekkür ediyoruz. Onun varlığı hem bizim, hem de Türk basketbolu için çok büyük bir güç. Kulübümüzün içinde bulunduğu ekonomik durum hakkında önümüzdeki günlerde bir açıklama yapabilirim” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Aydın Bandırma’ konuştu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı