Ayçiçeği üreticisi destekleme bedellerini bekliyor

Ayçiçeği üreticisi destekleme bedellerini bekliyor

Yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kocabıyık, Hububatta harman, ayçiçeğinde çapa dönemi nedeni ile üreticinin destekleme bedelleriği beklediğini açıkladı.

Trakyabirlik yağlı tohumlar tarım satış kooperatifleri birliği yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kocabıyık ayçiçek desteklemelerinin ödenmesi üretici açısından önem arzettiğini söyledi.

Kocabıyık, Trakya'da yapılan destekleme ödemelerinin hububatta harman, yeni dönem ayçiçeğinde çapa dönemi nedeni ile üreticinin nakte ihtiyacını karşıladığını, Balıkesir'in yanı sıra Bursa, Çanakkale ve Kütahya bölgelerinde bulunan ayçiçeği üreticilerinin destekleme bedellerinin bir an önce ödenmesinin beklendiğini açıkladı.

Kocabıyık, "Tarım kesimi 3 ay süren pandemi sürecinde tüm yatırımını yeni dönem ürüne harcadı, Bugün Hububatta harman dönemi, Ayçiçeğinde kazma dönemi dolayısı ile Güney Marmara bölgesinde bulunan birlik koopratifleri ortağı Ayçiçeği üreticisi tarımsal faaliyetlerini devam ettirebilmesi için nakte ihtiyacı var. Şu anda yapılacak Ayçiçeği destekleme ödemesi üreticiye serum gibi gelecek." dedi.

Bölgemizde, Balıkesir, Susurluk, Gönen, Bandırma ve  Manyas'tan oluşan 5 kooperatifin faaliyet gösterdiği Trakyabirlik Yağlı Tohumlar tarım satış kooperatifleri birliği, kurumsal olarak üreticisini birçok noktada destekliyor.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli