Avşa belediye Başkanı Cevdet Çağlar vefat etti.

Avşa belediye Başkanı Cevdet Çağlar vefat etti.

Avşa'ya adanmış isimlerden kurucu ve son belediye Başkanı Cevdet Çağlar yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak vefat etti.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunan kurucu Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar vefat etti.

Tatil ve turizm merkezi Avşa’da köy Muhtarı iken 1991 yılında belde statüsünü kazanarak 7 Haziran 1992’de yapılan mahalli ara seçim ile Avşa belediyesi kurucu Belediye Başkanlığına seçilen Cevdet Çağlar yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak vefat etti.

Çağlar’ın Avşa’ya olan sevdası bunlarla kalmadı. 27 Mart 1994 Mahalli seçimleri ile 2. kez Avşa Belediye Başkanı olan Cevdet Çağlar 1999-2004’te 3 kez, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 Mahalli seçimlerinde ara verdiği göreve 2009-2014 te 4 kez Avşa belediye başkanı olarak görev aldı.

Avşa’nın imara kavuşması, karbela hayatının yaşandığı beldeye Türkiye’de ilk kez Deniz surunun arıtılarak şebekeye verilmesi ile adanın makûs tarsininin değişmesine vesile olan Cevdet Çağlar elbette bunlarla yetinmesi.

Ada’nın farklı yapısı ile kültür ve turizm beldesi olması yönünde verdiği çaba Mimar Sinan Heykel ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile gerçekleştirilen Mermer Sempozyumları ülkede birçok Belediye’nin örnek aldığı proje oldu.

İle ard, arda 2 kez daha Avşa Belediye başkanlığına seçilen Cevdet Çağlar toplamda 17 yıl başkanlığını üstlendiği Avşa’nın 2014 yılında Büyükşehir statüsü ile Belediyelik vasfını kaybetmesi ile aktif siyaset hayatını bıraksa da Avşa’nın geleceğine yönelik beklentilerinin hayata geçmesi noktasında hiçbir zaman emeğini esirgemedi.

Avşa’da sahil bandı yürüyüş alanı, Avşa iskele meydanının dizayn-ı, Avşa iskelesinin daha aktif ulaşım ağı hizmeti vermesinde emek ve çabası bulunan Çevdet Çağlar özellikle ve öncelikle Deniz suyunun arıtılarak Ada’nın en önemli sorununun çözülmesinde ortaya koyduğu çaba bugün aynı yolu takip ederek kentlerinin susuzluğuna çözüm üreten denize kıyısı olan kentlerin unutulmayacak hamisi oldu.

Avşa’da pansiyon turizmciliğinden Otel Turizmine, Hizmet sektöründen, eğlence sektörüne Avşa’nın ne beklentisi varsa oraya dokunmayı kendisine yaşam biçimi olan Cevdet Çağlar Ada halkının gönlünde tarifi mümkün olmayan veda ile bu sabah aramızdan ayrıldı.

Cevdet Çağlar’ın cenazesi 26 Nisan Cuma öğle namazına müteakiben Avşa Camiinde kılınacak cenaze namazı ardından ebedi istirahatgahına defnedilerek.

 07 Haziran 1992 - 27 Mart 1994 Cevdet ÇAĞLAR

1994  - 1999  Cevdet ÇAĞLAR

1999  - 2004  Cenap YASAKÇI

2004  - 2009  Cevdet ÇAĞLAR

2009  - 2014  Cevdet ÇAĞLAR



Anahtar Kelimeler: belediye Başkanı Cevdet Çağlar vefat .
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli