AVRUPA MACERASI BİTTİ

AVRUPA MACERASI BİTTİ

AVRUPA’NIN EN GENÇ TAKIMI TEKSÜT BANDIRMA BK ALKIŞLARLA AVRUPA MACERASINA VEDA ETTİ

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Son 16 Turu ikinci maçında tamamı altyapısından yetiştirdiği oyuncularla oynayan ve 20 yaş ortalamalısıyla Şampiyonlar Ligi’nin en genç Takımıolan TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Çek’ya temsilcisi Era Nymburk Basketball’a72-86 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi’ne alkışlarla veda etti.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Rıdvan Öncel, Şehmus Hazer, Erkan Yılmaz, Furkan Haltalı ve Alperen Şengün beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi TEKSÜT Bandırma BKoldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Alperen Şengün ve Şehmus Hazerile sayılar bulunca 5. dakikayı 10-14 geride geçti. Kalan bölümde Erkan Yılmaz ile sayılarbulsa daTEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği 18-22geride tamamladı.

İkinci çeyreğeiyi başlayan taraf bu kez konuk ekip Era Nymburk Basketballoldu. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten Bandırma ekibi hücumlardaSadık Emir Kabaca ve Şehmus Hazer ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 27-30 geride geçti. Kalan bölümdeYeşil-Beyazlılar hücumlarda sayı üretmekte zorlanınca soyunma odasına da 33-48geride girdi.

İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumda Şehmus Hazer ve Alperen Şengünile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı 42-61 geride geçti. Kalan bölümdeAlperen Şengün ile sayılar üretenTEKSÜT Bandırma BK, final çeyreğine 49-65geride girdi.

Final çeyreğine de her iki takım karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Alperen Şengün ve Erkan Yılmaz ile sayılar bulunca 35. Dakikada skoru61-69’agetirdi. Kalan bölümde hücumlarda iyi performans gösterse de savunmada aynı performansı gösteremeyince TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan 72-86mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Avrupa’nın 20 yaş ortalamasıyla en genç Takımı olan TEKSÜT Bandırma BK alkışlarla Avrupa macerasına veda etti.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi23. haftakarşılaşmasında Gaziantep’te14Mart Cumartesi günü saat 13.00’teTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Gaziantep Basketbol’a konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu Takım Şampiyonlar Ligi’nde daha ileri gitmeyi hak ediyor.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Şampiyonlar Ligi’ndeki maceramız bu maç ile birlikte sonlanmış buldu. Bugün maçın başından sonuna kadar sahada savaştık. Sınırlı bir rotasyon ile oynadık. Genel olarak şunu söyleyebilirim ki farklı kadrolarla çok iyi işler yaptık. Aramızdan yakın bir zamanda ayrılan yabancı oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Gruptan çıkmamız için onlar da çok büyük mücadele gösterdiler. Onların yardımlarıyla da zorlu bir gruptan çıktık. Tüm Takımı tebrik ederim ve onlarla gurur duyuyorum. Bu Takım daha ileri gitmeyi hak ediyordu. Sezonu beklediğimiz noktada bitiremiyoruz. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen oyuncularım sahada pes etmeyerek büyük bir mücadele örneği göstererek en iyisini yapmaya çalıştı. Her zaman sahaya kazanmak için çıktılar. Böyle bir durumdan gelerek mücadele ortaya koymak kolay bir iş değil. Bundan sonra da Türkiye Ligi’ne konsantre olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

            Sadık Emir Kabacaise şunları söyledi: ‘‘Son dönemde sınırlı bir rotasyon ile oynamaya başladık. Savaşıp elimizden gelenin en iyisini yaparak geri dönmeye çalışsak da maçı kaybettik. Bundan sonra Türkiye Ligi’ne konsantre olarak önümüzdeki maçlara bakacağız.’’ dedi.

Maç: FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Son 16 Turu 2. Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Aleksandar Glisic (Sırbistan), Sergii Zashchuk (Ukrayna), Martin Vulic (Hırvatistan)

Periyotlar: 1P:18-222P:15-263P:16-174P:23-21MS:72-86

TEKSÜT Bandırma BK: Furkan Haltalı 2 sayı, 6 ribaund; Rıdvan Öncel 6 sayı, 3 asist; Sadık Kabaca 9 sayı, 3 ribaund; Atakan Erdek 2 sayı, 8 asist; Şehmus Hazer 12 sayı, 3 ribaund, 8 asist; Erkan Yılmaz 16 sayı, 7 ribaund; Alperen Şengün 25 sayı, 13 ribaund.

Era Nymburk Basketball: Petr Benda 3 sayı, 4 ribaund; Pavel Pumprla 1 sayı; Vojtech Hruban 19 sayı, 7 ribaund, 4 asist; Jaromir Bohacik 12 sayı, 6 ribaund, 6 asist; Martin Peterka 11 sayı; Micheal Dixon 11 sayı, 3 asist; Hayden Dalton 14 sayı, 4 asist; Zach Hankins 15 sayı, 7 ribaund.



Anahtar Kelimeler: AVRUPA MACERASI BİTTİ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli