Atılan eşyalar, öğrenci evlerinde yok

Atılan eşyalar, öğrenci evlerinde yok

Narlı´da kolaycıların vahşi depolama alanı endişeyle izleniyor

Havası, Denizi ve yemyeşil ormanları ile tatilcilerin vazgeçilmez adresi Erdek, Narlı inşaat ve tadilatçıların atıkları ile adeta çöplüğe döndürülüyor.

Uzun kıyı şerinini gerdanlık gibi dolanan yazlık konutların arkalarını dayadıkları Kapıdağ eteklerinde oluşan vahşi çöp depoları Narlı sakinleri ve yazlıkçıların kaygısı oldu.

İnşaat, tadilat ve ev eşyalarını değiştiren mahalle sakinleri konutlarından çıkan atıkları Erdek-Ocaklar arasında bulunan şehir çöplüğüne atmaları için gereken ödemede bulunmalarına karşın, taşıyıcı traktör kullanıcıları kendileri için uzak gördükleri Erdek çöplüğü yerine Narlı´nın arka sokaklarına damper kaldırmaları şikayetlerin artmasına neden oldu.

Narlı´da özellikle Zervoz mevkii olarak anılan, konutları arka bahçe yönündeki belediye arazisine atık bırakmaları kısa sürede bölgenin büyük bir çöp deposuna dönüşmesine neden oldu.

Narlı´da taş-toprak-maloz taşımacılığı yaparak kısa yoldan günü kurtarmak isteyen çevre kirleticileri mahalle sakinleri tarafından defalarca uyarılmalarına rağmen vurdum duymazlıkların devam ettiği kaydedildi.

Narlı´da inşaat ve ev kullanım eşyalarının atıldığı Zervoz bölgesinde kelimenin tanımı ile yok yok, Koltuktan gardurop´a, ütüden, masaya, Sandalye´den yatağa, taş, toprak, çam, pimapen atıkları vs. ne aranırsa var.

Narlı, Zervoz sakinleri ilgili makamlara yapılan şikayetlerden sonuç alamamaktan yakınırken, bazıları ise sözkonusu mağduriyete tehdit ve şiddete maruz kalma endişesi ile sessiz kalmayı tercih ettikleri görüldü.

/resimler/2018-6/12/2311196640784.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli