Atatürk anıtına görkemli açılış

Atatürk anıtına görkemli açılış

Bandırma´da ?100. Yıl Atatürk Anıtı? açıldı

Bandırma´da, ?100. Yıl Atatürk Anıtı? törenle açıldı.

Dere Mahallesi sınırları içinde, Adnan Menderes meydanında yer alan anıtın açılış törenine Kaymakam Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´nın kardeş kenti Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ, 25 ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, ?millet ittifakı? Bandırma belediye başkan adayı Av. Tolga Tosun ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Atatürk´ün ülkemiz için önemini vurgularken, ?Bandırma, Atatürk´ün de işaret ettiği gibi cumhuriyetin, çağdaşlığın, özgürlüğün kentidir ve hep öyle kalacaktır? dedi.

Mirza, bu anıt için heykeltıraşlara 67 bin 400 lira ödediklerini, çevre düzenlemesiyle birlikte anıtın maliyetinin yaklaşık 250 bin lira olduğunu belirtti.

Mirza, ayrıca belediyenin son 5 yılda Bandırma´ya yaptığı hizmetler ve yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.

Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, Atatürk´ün bir dünya lideri olduğuna dikkati çekti.

Törende, anıtın heykeltıraşları Hakan ve Özlem Şengönül´e, Bandırma Belediyesi, Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya, Dere Mahallesi Muhtarı Nevzat Man tarafından plâketler verildi.

Belediye Başkanı Mirza ve Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ da birbirlerine plâketler verdiler.

Mimarlık projesini Cemal Adıgüzel´in çizdiği anıt, üst düzey protokol tarafından kurdelası kesilerek açıldı. Önder BALIKÇI

/resimler/2019-3/16/1619547578534.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli