Ataş: Emekçiye haksızlık yapıldı

Ataş: Emekçiye haksızlık yapıldı

Dayanışma gecesinde Dursun Mirza'nın ve Selim Panç'ın yaptığı siyasi içerikli konuşmalarla gecenin ruhuna gölge düşürmüştür”




Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanlığının Ekol Düğün Salonunda yapmış olduğu dayanışma gecesinde belediye başkan yardımcısı Dursun Mirza ve Kent Konseyi Başkanı Selim Panç'ın plaket töreni sırasında siyasi konuşma yapması AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından tepkiyle karşılandı.

AK Parti Bandırma Medya Başkanı ve Basın Sözcüsü Yakup Ataş, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında Dayanışma gecesinde Dursun Mirza'nın ve Selim Panç'ın yaptığı siyasi içerikli konuşmalarla gecenin ruhuna gölge düşürmüştür” dedi.

Herkese eşit mesafedeyiz
AK Parti ilçe teşkilatı olarak siyasi düşüncelerine bakmaksızın ilçede bulunan tüm sivil toplum örgütleri ve sendikalara eşit mesafede olduklarına dikkat çeken Ataş, İlçe teşkilatı olarak sendikalar ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen tüm etkinliklere hiçbir ayrım yapmaksızın imkânlarımız doğrultusunda katılıyoruz. Gittiğimiz bu toplantılarda, toplantının ruhuna aykırı hiçbir konuşmamız ve siyasi propagandamız olmamıştır. Aynı hassasiyeti katıldığımız Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanlığının dayanışma gecesinde de Kent Konseyi Başkanı Panç ve Belediye Başkan Yardımcısı Mirza'dan da beklerdik. Ancak bunu göremedik” dedi.

Genelge kadın sığınma evi açılsın diyor
Kent Konseyi Başkanı Selim Panç'ın gecede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları ve kadına şiddete yönelik konuşmasını samimi bulmadıklarını dile getiren Ataş, Sayın Panç'ın 26218 sayılı 4 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 2006/17 sayılı genelgeden haberi yok sanırım. Şayet bu konuşmasında samimi olsaydı gecede AK Parti döneminde ilçede açılan 24 yataklı kadın sığınma evinin CHP tarafından neden kapatıldığını emekçi kadınlara anlatır, hem de başkan yardımcısı Mirza'ya bütün emekçi kadınlar adına sorardı” şeklinde konuştu.

Pekel'e neden kapattığını sordu,
Ataş, konuşmasında 8 Mart Dünya Günü öncesinde Belediye Başkanı Sedat Pekel'in kadın sığınma evini neden kapattığını sorarak yerel yönetimden genelgeye rağmen kadın sığınma evinin neden kapatıldığı konusunda kamuoyuna bir açıklama yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ak Parti İlçe Yönetim Kurulunun önümüzdeki günlerde Sivil toplum Örgütleri ziyaretleri kapsamında Petrol –İş Sendikasına da gideceği öğrenildi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı