Aşkın ömrü 2,5 yıl

Aşkın ömrü 2,5 yıl

Uzmanlara göre aşkın ömrü 2,5 yıl.

 

   Uzmanlar, aşkın ömrü ölçümleri be beyin görüntülerine göre, aşkın ömrünü 2,5 yıl olarak belirlerken, aşık olmamız ise sadece 1,5 saniye sürüyor ve 12 merkezin aynı anda çalışmasını sağlıyor.

  Bahçeşehir Üniversitesi´nde düzenlenen, ?İstanbul´un Kalbinde Bilim Konuşmaları? konferansında, kalp ve beyin cerrahisi uzmanlarının gözünden aşkın gelişimi ve yarattığı değişiklikler ele alındı. Aşkın ömrünün hem hormon ölçümleriyle, hem de beyin görüntülemeleriyle 2,5 yıl olarak belirlendiğini anlatan Bahçeşehir Üniversitesi, Tıp Fakültesi  Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, 2,5 yıl sonra hormonların düşmeye başladığını belirtirken, şunları söyledi:

  ?Hormonlar düştükçe yüksek kortikal merkezler harekete geçiyor. Yani uyanıyoruz. Uyandığınız zaman onu karşınızda gördüğünüzde, mantıklı düşünen kortikal merkezin kumandasında da dengeli bir ilişki yürütebiliyorsunuz. Mantığınız devredeyken de keyif alabiliyorsunuz. Böylece ilişki ömür boyu sürüyor. Eğer o eski sarhoşluk halini özlüyor, kortikal merkez dışıyken, yaşadığınız keyfi arıyorsanız, o ilişkinin ömrü 2,5 yıl sürüyor ve siz de yeni aşklar aramaya gidiyorsunuz.?



Anahtar Kelimeler: Aşkın ömrü
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli