ASKF´nin çabaları sonuç verdi

ASKF´nin çabaları sonuç verdi

Balıkesir, 2015-2016 sezonunda BAL´da 4 takımla yer alacak

 

/resimler/2015-7/2/0042268606796.jpg

Balıkesir Süper Amatör Lig´in(BAL) bitimine üç hafta kala kardeş kentlerin takımlar arasında yaşanması istenmeyen olaylar nedeniyle oynanamayan Burhaniye Belediyespor- Gönen Belediyespor karşılaşması sonucu için Balıkesir ASKF tarafından kısa sürede karar verilmişti. Buna rağmen tarafların ülkemizde bu türlü olayların yaşandığı karşılaşmaların karar sonuçlarını örnek göstererek üst makamlara yaptığı başvurularsonucunda Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu´nun(ASKF) ?tarafsız sahada maçın tekrarı?kararının aynısı TFF tarafından verilmiş ve 3 Haziran 2015 Çarşamba günü AHP´de karşılaşma oynanmıştı.Böylece Süper Amatör Lig´in birincisi ve ikincisi belirlenmiş oldu.

Balıkesir´in BAL´da yer alan 3 takımından en çok puan toplayarak sıralamada üste yer alan takım ligde kalırken(Sındırgı Belediyespor), üçüncü sırada yer alan takım(Balıkesir Büyükşehir Belediyespor)bir alt lige düşmüştü.Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2014-2015 sezonu statüsünün 12.madde 9 fıkrasında Balıkesir takımlarının ligde kalma,düşme ve baraj karşılaşması oynama koşulları belirtilmektedir.Buna göre Erdekspor ile Burhaniye Belediyespor´un baraj karşılaşması oynaması gerekiyordu.Ancak geçen süre içindeolaylı maçın karar sürecinin gecikmiş olması takımları sıkıntıya düşürmüştü.Özellikle BAL´dayer alan 3 Balıkesir takımından sıralamada 2. sırada yer alan Erdekspor oldukça mağdur olmuştu.

Yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırma çabası içinde olan Metin Mengüç ve ASKF yönetimi TFF nezdinde girişimlerde bulunmuş ve mağduriyetin Balıkesir´in 2015-2016 sezonunda Bölgesel Amatör Lig´de 4 takımla temsil edilmesi ile giderilebileceği düşüncesini yetkili makamlaradefalarca anlatılmıştı.

Bu düşünce etkili olmuş ve 20 Haziran 2015 tarihinde toplanan TFF Amatör İşler Yürütme Kurulu, ?Baraj karşılaşmasının oynatılmamasına,Burhaniye Belediyespor ve Erdekspor´un 2015-2016 sezonunda BAL´da yer almalarına 3 takımla temsil edilen Balıkesir´in 2015-2016 sezonunda 4 takımla, 2016-2017 sezonunda ise tekrar 3 takımla temsil edilmesine? karar verdi.

Böylece Balıkesir ASKF Başkanı Metin Mengüç ve yönetimi, yaşanan sıkıntılı kriz sürecini başarıyla çözmeyi başardılar.Bu olumlu sonuca ulaşılmasında Metin Mengüç´ün, gerek Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu´ndaki sevilen kişiliği ve TFF camiasındaki ilişkileri önemli rol oynadı. Çözümlenen büyük sorunun bir daha yaşanmaması, takımlarımızın gelecek sezonda centilmence mücadele etmeleri ve camiayı tekrar bu gibi yakışıksız olaylarla karşı karşıya bırakmamaları tüm futbolseverlerin en büyük dileği olarak dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: ASKF çabaları sonuç verdi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli