Asker yolu bekler gibi, bekliyorlar

Asker yolu bekler gibi, bekliyorlar

Balıklı Muhtarı Nihat Karışık: “Büyükşehir, 2014’ten beri mahallemize hiçbir hizmet getirmedi”

Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası Balıklı Mahallesi Muhtarı Nihat Karışık, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından beri adamıza ve mahallemize en küçük bir hizmet getirmedi” dedi.

Muhtarlığı iki dönemdir yürüten Karışık, kışın 30 hane olan nüfuslarının yaz aylarında 200 haneyi bulduğunu belirterek, en önemli sorunlarının başında, adadaki 5 mahalleyi birbirine bağlayan yolların bozukluğunun geldiğini vurguladı.

Adada okul bulunmaması nedeniyle ailelerin, çocuklarını Bandırma ve Erdek’te okutmak zorunda kaldıklarına dikkati çeken Karışık, şunları söyledi:

“Okulumuz olmadığından aileler, çocuklarını okutmak için Erdek veya Bandırma’da ikinci ev tutmak zorunda kalıyorlar. Bu da ailelere hem yeni bir ekonomik külfet getiriyor, hem de ailelerin parçalanmasına yol açıyor. Adamıza 8 yıllık bir okul yapılabilir. Sağlık ocağımız yetersiz. Çünkü burada sadece çevre sağlığı alanında çalışan bir görevli var. Sağlık ocağına, beredeyse başı ağrıyan bir kişi bile gelerek deniz ambulansıyla Erdek’e naklini istiyor. Eğer sağlık ocağımızda bir doktor olsa hangi hastanın ambulansla götürülmesi gerektiğine karar verebilir. Mahallemizde, adamızda bir yangın çıksa müdahale etme şansımız yok. Çünkü arazöz var ama traktörümüz bulunmuyor. Balıkesir’in, 2014 yılında Büyükşehir olmasından beri belediye başkanları Edip Uğur, Zekai Kafaoğlu ve Yücel Yılmaz, adamıza hiç uğramadılar.”

Turizm açısından önemli bir mahalle konumundaki Balıklı’nın, içinde bulunduğumuz yaz aylarında sahil temizlenmesi ve kum elemesinin yapılmadığına işaret eden Karışık, mahallelerinin su sorununun, BASKİ’nin çalışmaları sonucunda tamamen çözüldüğünü belirtti.

YABAN HAYAT KORUMA ALTINDA

Mahallelerinin, geçimini turizmin yanı sıra zeytincilik, buğday ve arpa üretiminden sağladığını belirten muhtar Nihat Karışık, “Yaptığımız girişimler sonucunda adamızda 5 yıllık sürede avlanma yasağı aldırdık. Bu süre içinde avlanmak yasak” dedi.

GESTAŞ SEFERLERİNİ 3’E ÇIKARMALI

Paşalimanı Adası’ne sefer yaparak araç ve yolcularını Balıklı iskelesine indirip, alan GESTAŞ’a ait geminin günde iki kez gelmesinin yetersiz kaldığına işaret eden Karışık, “Bu seferlerin, hiç olmazsa yaz aylarında üçe çıkarılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Karışık, muhtarlık azalıklarını Hayrettin Öksüz, Salih Kurtuluş, Akgün Avcı ve Recep Çavuş’un yürüttüğünü sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Asker bekler bekliyorlar
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli