Aşılı Ceviz Fidanı Fiyatları

Aşılı Ceviz Fidanı Fiyatları

Öncelikle aşılı ceviz fidanı fiyatları dünya genelinde ekilecek olan ceviz fidanı cinsine ve türüne göre değişiklik göstermektedir.

Öncelikle aşılı ceviz fidanı fiyatları Dünya genelinde dikimi yapılacak olan ceviz fidanı cinsine ve türüne göre değişiklik göstermektedir. Bu ceviz fidanı cinsleri arasında en çok Amerikan menşeili chandler ceviz fidanı ile Fransız menşeili Fernor ceviz fidanı piyasada talep görmektedir. Çoğu firma kendi ceviz fidanını kendi üretip sattığı için fiyatlar uygun olmaktadır. Yerli cins ceviz fidanı fiyatları yabancı cins ceviz fiyatlarına göre talep olmadığı için her yıl düşmektedir. Piyasada tüccar diye tabir edilen kişilerden alışveriş yapmayıp size satın alacağınız ceviz fidanı için %100 garanti veren firmalar ile çalışmanızı öneririz. Ceviz fidanı fiyatları teklifinde bulunurken Sertifikasız fidan satışını talep etmeyiniz.. Piyasada çok verim sağladığını belirten aşısız fidan satıcılarına inanmamanız kendi menfaatiniz içindir. Anlaşma yapacağınız firmanın yetiştirdiği ceviz fidanı bahçelerinin yıllık bakımlarının yaptırıldığını emin olmalısınız.

CEVİZ FİDANI AŞISI:

Aşılama işlemi iki farklı bitkinin birbiriyle kaynatılarak aynı bitki haline getirilmesi olarak tanımlanabilir. Ceviz heterazigot bir meyvedir bundan dolayı hangi ürün için dikim yapılırsa yapılsın ürün tamamıyla verimsiz olacaktır. Bunun için en önemli aşama ceviz fidanlarının dikiminden sonra yapılacak olan aşılama işlemedir. Aşısız ceviz fidanı dikiminde alacağınız ürünün verim süresi 11 yıl sürer fakat aşılı ceviz fidanı ile 3,5 yılda meyve verimi yüksek ürünler alabilirsiniz. Aşılı ceviz fidanı sayesinde aldığınız ürünün kalitesi de çok yüksek olacaktır. Aşılı ceviz fidanı üretecek olan kişiler bunu daha önceden planlayıp ona göre aralıklı dikimler yapması gerekebilir.

Ağaçların genelinde oluşan hastalıklar aşılı ceviz fidanlarında pek görülmez. Aşılı ceviz fidanları hem güçlü hem de sağlıklı bir şekilde büyüyeceklerdir. Aşılama yapmak isteyenler öncelikle fidancılardan ya da Tarım Bakanlığından temin etmesi gereken analizler ile toprağın yapısını analiz ettirmesi gerekmektedir.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı