Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Emniyet ve jandarma birimlerinin gerçekleştirdiği aramalarda çok sayıda silah, uyuşturucu yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca 

genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında; (1) adet tabanca, (12) aranan şahıs,

Altıeylül İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (1) şahıs,

Ayvalık İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (2) şahıs,

Bandırma İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (2) şahıs, 
Burhaniye İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (3) şahıs,
Erdek İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (2) şahıs,
Gömeç İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; (1) adet tabanca , 
Karesi İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (1) şahıs,
Marmara İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (1) şahıs yakalandı.

 İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince “Tütün ve Tütün Mamülü Kaçakçılığının” önlenmesine yönelik Bandırma da yürütülen çalışmalar kapsamında; şüpheli şahsın işyerine yönelik yapılan operasyonda; (2260) Adet Dolu Makaron, (30) Paket Gümrük Kaçağı sigara ele geçirildi.
Konu ile ilgili (1) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup; hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan yasal işlem yapılan şahıs ile ilgili tahkikat devam etmekte.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genelinde güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Savaştepe İlçelerinde yapılan çalışmalarda (20) aranan şahıs yakalandı (8) kişi tutuklandı.

Yapılan aramalarda; (2) adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait (55) adet fişek, (5) adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeğe ait (21) adet kartuş, (1) adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

 İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ilgenelinde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak İl Merkezi, Bandırma, Burhaniye ve Edremit İlçelerinde yapılan (8) çalışmada, (9) kişi yakalanmış, (1)kişi adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı, (1)kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, (7) kişi ise haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakıldı.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; ​​​5,68 gram metamfetamin maddesi, 4,75 gram esrar maddesi, 16,37 gram bonzai maddesi, 2 adet sentetik ecza hap, 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan ve payp olarak tabir edilen cam aparat ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği  görevlilerince “Tütün ve Tütün Mamülü Kaçakçılığının” önlenmesine yönelik Bandırma da yürütülen çalışmalar kapsamında;  şüpheli şahsın aracına yönelik yapılan operasyonda; (230000) Adet Bandrolsüz boş Makaron, (26400) Adet Dolu Makaron, (80) Kg Kıyılmış Tütün ele geçirildi.
Konu ile ilgili şüpheli bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan yasal işlem yapılan kişi ile ilgili tahkikat devam etmekte.

İl Jandarma Komutanlığınca, sahte/kaçak içki imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Erdek ve Bigadiç İlçelerinde sahte/kaçak içki imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (3) şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; toplam (2.052) litre kaçak içki, (140) adet içki yapımında kullanılan alkol kiti, (12) adet (220 litrelik) varil, (103) adet şişe ve (1) adet av tüfeği ele geçirildi. ,

Ele geçen malzemelere el konularak şüpheliler hakkında adli tahkikata başlandı.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı