Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Emniyet ve Jandarma ekiplerince yapılan denetimlerde 31 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen ve İvrindi İlçelerinde yapılan çalışmalarda (14) aranan kişi yakalandı.

Yakalanan 14 kişi haklarından düzenlenen evrakla sevk edildikleri mahkemede  (7) kişi  tutuklanırken, 7 kişi tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan aramalarda;

(2) adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait (10) adet kartuş, (2) adet kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait (5) adet fişek, (1) adet Kral Arm ibareli ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait (10) kartuş, (1) adet Magnum marka ruhsatsız kısa dipçikli av tüfeği,(1) adet Menşei belli olmayan kurusıkı tabanca, (1) adet Zoraki marka kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait (5) adet fişek, ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak yapılan (14) çalışmada; İl Merkezi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Sındırgı İlçelerinde (17) kişi yakalandı.

 (1) kişi sevk edildiği mahkemece tutuklanırken,  (3) kişi adli kontrol kararıyla, (13) kişi ise haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakıldı.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;

25,36 gram metamfetamin maddesi,

3,28 gram bonzai maddesi,

1,40 gram esrar maddesi,

138 adet sentetik ecza hap,

1 adet hassas terazi,

1 adet ruhsatsız tabanca ve 58 adet fişek,

2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan (payp) aparat ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığınca, sahte, kaçak içki imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Edremit İlçesinde sahte, kaçak içki ile tütün mamulü imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin işyerinde yapılan aramada; (102) litre etil alkol, (97) adet içki aroması ve (10.230) adet dolu makaron ele geçirildi.

Ele geçen malzemelere el konularak şüpheliler hakkında adli tahkikata başlatıldı.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar aralıksız ve titizlikle devam etmekte.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı