Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Operasyonlar sürüyor, Polis ile Jandarma suçlulara göz açtırmıyor.

Jandarma operasyonları

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bandırma’da aranan 1 kişiyi yakaladı.

Ayrıca Gönen’de 1 adet ruhsatsız tabanca ve 29 adet tabanca fişeği, Manyas’ta 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Sorumluları hakkında yasal işlem yapıldı.

Ruhsatsız silahlar ele geçti

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’te yaptıkları çalışmalarda, ruhsatsız silahlar ele geçirdi.

Bu çalışmalarda yakalanan 9 kişiden 1’i tutuklandı.

Çalışmalar sonunda 3 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait 6 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız BLOW MİNİ MOD 2003 marka ateşli silah ve bu silaha ait 1 adet fişek, 1 adet ruhsatsız SİG SAUER marka 7,66 milimetre çapında ateşli silah ve bu silaha ait 5 adet fişek, 1 adet, marka ve modeli bulunmayan 7,65 milimetre çapında ateşli silah, 1 adet, marka ve modeli bulunmayan kurusıkı tabanca ve 1 adet, ZORAKİ marka kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Uyuşturucu operasyonunda 19 kişi yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, il düzeyinde, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, son olarak gerçekleşen 13 çalışmada, Bandırma, Edremit, Ayvalık ve Bigadiç’te 19 kişi yakalandı. Bunlardan 5’i, adli makamlara sevk edilmek için gözaltına alındı. 14 kişi ise haklarında yapılan adli işlemler sonucunda serbest bırakıldı.

Çalışmalar sonunda 2,13 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 5329 adet sentetik ecza hap, 3,25 gram esrar maddesi, 88,02 gram metamfetamin maddesi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 13 bin lira ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

 FETÖ/PDY operasyonunda 54 kişi ele geçti

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, terör örgütlerinin faaliyetlerinin belirlenmesi ve deşifresine yönelik olup, 38 ilde eş zamanlı operasyonlar kapsamında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün askeri mahrem yapılanması içinde yer aldıkları belirlenen, aralarında rütbeli subayların da bulunduğu, 36’sı muvazzaf, 18’i Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen toplam 54 şüpheli ele geçirildi. Yapılan aramalar sonunda 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli