Artezyen kuyusu çöktü.

Artezyen kuyusu çöktü.

Tatlısu ve Karşıyaka susuzluktan kırılıyor.

Erdek´e bağlı Tatlısu ve Karşıyaka mahalleleri ile ?Dalyan? bölgesi günlerdir susuzluktan kırılıyor.

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı´nda, yıllardır bölgeye su verilen Karşıyaka Mahallesi´ndeki artezyen kuyusunun çökmesi, bölgeyi adeta ?Kerbelâ?ya döndürdü. Daha önce, Kapıdağ´dan gelen su kaynaklarını sağlıksız olduğu gerekçesiyle kapatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi(BASKİ) Müdürlüğü´nün, hâlen, çöken artezyen kuyusunun yakınında yeni bir kuyu açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

BASKİ´NİN AÇIKLAMASI

BASKİ, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

?Erdek ilçesi, Karşıyaka Mahallesi ve mahalleye bağlı Dalyan sahil kısmını besleyen kuyunun çökmesi sonucu kuyunun verimi düştüğünden su sıkıntısı yaşanmaktadır. Karşıyaka Mahallesi ve Dalyan sahil kısmına kademeli olarak su verilecektir. Vatandaşlarımızın, suyu tasarruflu kullanmaları önem arz etmektedir. Halkımıza duyurulur.?

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise susuzluğa büyük tepki gösterirlerken, şunları söylediler:

?Yıllardır, bu çöken artezyen kuyusunun yanı sıra Kapıdağ´dan gelen su kaynaklarından da yararlanıyorduk. Bu sularımız elbette ki çok temiz değildi ve bulanıktı. Ancak, Kapıdağ´dan gelen suyun musluk başları temizlenerek, bu dağ suyundan yararlanmamız sürdürülebilirdi. BASKİ, bunu yapmak yerine, Kapıdağ suyunu kapatarak yok etmeyi tercih edip, hata yaptı. Üstüne üstlük, mevcut artezyen kuyusu da çökünce, Ramazan Bayramı´ndan bu yana, içinde bulunduğumuz yaz sezonunda susuzluktan perişan olduk.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Artezyen kuyusu çöktü
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli