Başkan Mirza`dan 19 Mayıs mesajı

Başkan Mirza`dan 19 Mayıs mesajı

``Türk Ulusu`nun aydınlığa kavuşmasını simgeleyen Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nda başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyorum…``

Ulusumuzun "Tam bağımsızlık" ve "Ulusal Egemenlik" yürüyüşünün simgesi 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk Ulusu’nun geleceğini aydınlatarak büyük uyanışı gerçekleştirmesini sağlayan süreci başlatmıştır.

Laik Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün Samsun`a çıkışıyla başlayan kurtuluş hareketi, bir ulusun kendi kaderine sahip çıkmasına ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynamıştır.

Ancak, Milletimiz için böylesine anlam ve önem taşıyan bu özel günü ne yazık ki bu yıl kutlayamayacağız. Soma’da yaşanan faciada kaybettiğimiz 284 madenci kardeşimizin acısı hala yüreğimizde. Onları hiçbir zaman unutmayacağız.

Türk Ulusu olarak milletimizi yasa boğan bu olayın sorumlularının kısa sürede bulunması ve cezalandırılması en büyük beklentimizdir. Elbette bundan sonra atılan adımlar ne acımızı hafifletecek nede kaybettiğimiz kardeşlerimizi geri getirecek.  Ancak devlet yetkililerimizin bir an önce iş sağlığı ve güvenliği konusunda Maden sahalarını öncelikli kılan geniş kapsamlı yeni yasal düzenlemeleri kısa sürede harekete geçirmeleri bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanamaması adına önemli bir adım olacaktır.

Böylesine büyük bir acı içinde olduğumuz şu günlerde başta hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine de sabır diliyorum… Türk Ulusu`nun aydınlığa kavuşmasını simgeleyen Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nda başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyorum…                                                                                                                 Dursun MİRZA

                                                         BELEDİYE BAŞKANI



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false