Ankara`daki genel kurulda bir araya geldiler.

Ankara`daki genel kurulda bir araya geldiler.

KAFKAS DERNEKLERİ FEDERASYONU (KAFFED) ANKARA`DA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KURULTAYDA GENEL BAŞKANLIĞA YAŞAR ASLANKAYA GETİRİLDİ.

Kafkas dernekleri federasyonu (KAFFED) 6. Olağan Genel Kurulu 23-24 Kasım 2013de Ankara TES-İŞ Sendikası toplantı salonunda yapıldı.

Federasyon bünyesindeki 54 derneğin delegasyonunun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya şehrimizde bulunan Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür derneğini temsilen başkan Namık NART ve diğer delegeler Sadullah BATUR, Aran KARAN ve Ahmet HAN katıldı.

   Mevcut yönetim kurulu başkanı Vacit KADIOĞLU’nun açılış konuşması ile başlayan genel kurulda,AKP İl Başkanı Murat ALPARSLAN,Abhazya Dışişleri Bakan temsilcisi Alyas Asabua Dünya Çerkes Birliği (DÇB) başkan yardımcısı Hafitze MUHHAMMED,CHP Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma komisyonu  üyesi Atilla Kart, CHP Ankara milletvekili  Bülent KUŞOĞLU, MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL,Yeni mahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR kurultaya katılanlar arasındaydı.

    Yaşar ASLANKAYA ile Erdoğan BOZ`un başkanlık için aday olduğu iki farklı listenin yarıştığı genel kurulda, 63 delegenin önerisi ile gündeme gelen isim değişikliği konusu da genel kurulda hararetli tartışmalara sebep oldu.

    KAFFED isminin değiştirilerek ÇERKES FEDERASYONU olması yönünde verilen isim değişikliği önerisinin görüşülerek onaylandığı görüşmelerde  122 evet, 66 hayır ve 8 çekimser oy çıktı. Tüzük gereği oy kullanan delege sayısının 3/2 sinin çoğunluğu  sağlanamadığından isim değişikliği önerisi reddedilmiş oldu.

  Adayların yönetim kurullarını tanıtıp,programlarını açıklamasının ardından yapılan seçimle devam eden ve 205 delegenin oy kullandığı  seçimlerde  114 oy alan Yaşar ASLANKAYA ve ekibi 2 yıl süreyle KAFFED genel başkanlığına seçildi.10 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda diğer aday Erdoğan Boz  ise 91 oy`da kaldı.

   Bir önceki dönem KAFFED yönetim kurulunda bulunan Sadullah BATUR seçimler ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu.” Ankara da biz ÇERKESLERE yakışan nezih bir ortamda güzel bir genel kurul gerçekleştirdik. Öncelikle  Dünya Çerkeş Birliği üyeliğine seçilerek bizleri gururlandıran başkanımız sayın Namık NART i tebrik ederim diyerek sözlerine söyle devam etti.

      Çerkeş toplumunun önünde basta Anayasa çalışmaları olmak üzere, Ana dilde eğitim, 2014 SOCİ kıs olimpiyatları gibi çok önemli konular var.Özellikle Soçi şehri Çerkes halkının uğradığı soykırımın, sürgünün sembolü ve Çerkeslerin tarihi toprağıdır. Şu an bu topraklarda Çerkes nüfusunun az olması ya da Soçi’nin Rusya Federasyonu sınırları içerisinde olması bu gerçeği değiştirmez, Bizler için  büyük hassasiyet arz eden Soçi olimpiyatları konusunda, KAFFED basta olmak üzere olarak anavatan ve diasporadaki cerkesler  gerekli tüm mücadeleyi vererek,CERKES soykırımını dünyaya tanıtma fırsatını iyi değerlendirerek , bu topraklarda yasamış cerkeslerin varlığının göz ardı edilmesini engelleyecek gayreti göstermesi gerekir dedi. ”

                                               HABER ve FOTOGRAFLAR  - ARAN KARAN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı