Gencer`den gençlere öğüt

Gencer`den gençlere öğüt

Recep Gencer Anadolu Teknik Endistrü Meslek Lisesinin yeni yıl programında başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Bandırma-Gönen karayolu üzerinde, Edincik çatağında tedrisat veren Recep Gencer Anadolu Teknik Endistrü Meslek lisesi geleneksel yeni öğretim yılı açılışını gerçekleştirdi.

Bandırma Kaymakamı ali Mantı, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, İlçe Milli Eğitim müdürü Şakir Demirhan,  Vakıflar Bölge müdürü M. Şahin Erarı, B.İ.İ.B fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Op.Dr. H.Serdar Yazıcı, Baş Hekim Yardımcısı Op.Dr. Celal Bulut, Eti maden İşletmeleri, müessese müdürü Recep Şekerci, İlçe Müftüsü Hacı Cahit Çetin, Veliler,  Okul öğrenci ve öğretmen çevrelerinin hazır bulunduğu törende İş adamı Recep Gencer, önce öğrencilere, ardından öğretmenlere ve son olarak ta velilere öğütler vererek ülkelerin eğitim sevileri yükseldikçe, ekonomik refahında o denli yükseleceğini işaret etti.

Gençer, iş adamı olarak çok genç yaşta üstelik öksüz olarak atıldığı eğitim ve iş hayatında büyük işler başardığını, bu ideallerin birey olarak kişinin kendine olan özgüvenden kaynaklandığının altını çizerek gençlere yükselmede temel kaidenin eğitim olduğunu işaret etti.

Gencer öğretmenler içinde kendi öğretmenini örnek göstererek ,``Bize yorulduğunuzda, camda kuş var deyin, ben anlarım`` diyerek iletişindeki kusursuz ilişkiyi tarif etti.

Gencer`in açılış töreninde velilere de tavsiyesi oldu. Gencer sözlerini toparlarken hayatta sıfır noktadan en önemli noktaya uzanan arterde inanç ve ibadetinde önemine değinerek, kurduğu vakıfla hem okul, hem de cami yaptığını, hayatta allahın bu herkese nasip etmesini diledi. Ancak kurduğu Bagfaş`ın kurucular kurulunda bulunan mütevellilere`de kefenin cebi olmadığını, ibadetin insana huzur verdiği gibi şartlarını da uygulamalarını isteyerek ``Dinimizde fitre, zekat vardı, buda kazancımızın bir zekatı, sayın mütevelliler bu hizmetleri yapan vakfa destek olun.`` dedi.

R.Gencer Anadolu Teknik Endistrü Meslek lisesinin yeni eğitim yılı açılış programında konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise gençlere yanlış yollara sapmadan, fitnelere kanmadan, sadece eğitimleri ile ilgilenerek ülkeye ve millete hayırlı insanlar olarak yetişmelerini istedi.

Törende daha sonra R.Gencer Anadolu Teknik Endistrü Meslek lisesini başarıyla tamamlayıp Üniversite sınavlarını kazanan başarılı öğrencilere para ödülü ve tahsilleri süresince yüksek öğrenim bursu verildi.

Törende ayrıca lisede okuyup başarılı olan öğrencilere de lise öğrenimleri süresince orta öğrenim bursu verildi.

Ödüller başta Recep Gencer olmak üzere, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanları, Hüseyin Aysan, Mehmet Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Dekan Mehmet Aslan, Vakıflar Bölge Müdürü M. Şahin Erarı verdi.

Gencer`deki tören daha sonra  Bandırma Assuva Kültür ve Sanat Merkezi folklor ekibinin gösterisi ile son buldu.

 

 



paşabayırlı
24.09.2013 21:30:03
recep efendi gerektiğinde insanları nasıl söğüşlediğinide öğrencilere anlatsaydı. yani kolay yoldan önce iflas sonra nasıl zengin olunur o bilir!

Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli