Edincik`te iftar zamanı

Edincik`te iftar zamanı

Bantaş kurucusu Adnan Erdan`dan Edincik`te geleneksel iftar sofrası

 

Bandırma Demokratlar platformu Başkanı ve Bandırma Anbalaj Sanayii, Bantaş kurucusu iş adamı Adnan Erdan geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar sofrasını yine Edincik`te açtı.

Eski Bandırmaspor Başkanlarından iş ve siyaset adamı Adnan Erdan`ın önceki yıllarda olduğu gibi,  bir çok alanda katkı verdiği Edincik Beldesinde bu ramazanda iftar sofrası kurup, erzak dağıtması takdirle karşılandı.

Edincik`teki iftar sofrasına beraberinde dava arkadaşları iş adamları Hacı Necdet Özbeyli, Fikret Yırtımcı, Necdet Çemberci, Niyazi Ergün ve Hüsamettin Oral ile geldi.

Edincik`te Belediye Başkanı Mehmet Yağcı tarafından karşılanan Erdan, Osmanlı beldesi Edincik`in anne diyarı olması nedeni ile çok sevdiğini, çocukluk yıllarında da Edincik`te zaman zaman yaşam olanağı bulduğunu belirterek ``Edincik insan yaşamı için bir eşi daha olmayan havası ve suyu ile serhat diyarı bir Osmanlı kentidir.``

  ``Edincik`te geçmiş ile geleceği aynı anda yaşarsınız, Edincik`in tarihi dokusu sizi bir anda 1300 lü yıllara kadar alıp götürür, dönersiniz 21. yy`dan çağdaş bir şehir yaşamı ile geleceği yaşarsınız.``

``Bugün için iş dünyamız Bandırma`da yaşamamızı gerektiriyor, ancak tüm hayalim emeklilik yıllarımda serhat diyarı Edincik`te bade sabah rüzgarlarını temeffüs ederek ömrümü noktalamaktır.`` dedi.

Edincik belediye Başkanı Mehmet Yağcı`da iftar daveti nedeni ile beldesine konuk olan misafirlere, Edinciklilik ruhunun hiçbir şeyle değişilmiyeceğinin altını çizerek ``İster ana, ister baba tarafından, isterse sonradan gelip yerleşerek edinciği benimseyen kimseler, her daim Edincikli olmanın grur ve onuru ile yaşamaktadırlar.``

 `` Yaklaşık 650 yıllık geçmişi bulunan Edincik`in siyasi kaygılar uğruna örselenerek, özünden uzaklaştırılması, mahalleye dönüştürülmesi ülke tarihine kara bir leke olarak işlenecektir.

``Böyle bir tasarruf altına imza koyanlar, bu surumluluğun yükünden hiçbir zaman kurtulamayacaklardır.`` dedi.




H.Oral
3.08.2013 16:54:59
ALLAH Kabul etsin

Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı