İçilecek kadar berrak

İçilecek kadar berrak

Akçay, sahillerinde deniz suyu numuneleri tertemiz çıktı.

Edremit ilçesine bağlı sayfiye yeri olan Akçay Beldesine ait deniz suyu analiz sonuçları Mavi Bayrak kriterlerine göre ön görülen limitlerden daha temiz çıktığı açıklandı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, alınan bu son sonucun çok sevindirici olduğunu söyledi.

Edremit ilçesine bağlı sayfiye yeri olan Akçay Beldesi Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğü tarafından son olarak, 2 Temmuz 2013 tarihinde alınan Akçay sahillerinden alınan suyu analiz sonuçlarının Mavi Bayrak kriterlerine göre ön görülen limitlerden çok daha temiz çıktığı açıklanmasının sevindirici bulundu.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan deniz suyu ölçüm ve tahlilleri sonucunda Akçay sahillerinin temiz olduğu bir kez daha tespit edildiği ve Edremit Sağlık Grup Başkanlığı uzmanlarınca sahillerde belirli aralıklarla yapılan deniz suyu ölçüm ve tahlillerinin sonuçları Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet listesinde açıklandığı bilgisi verildi.

Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğü’nce Akçay Yeni Mahalle, yeni Mahalle (Dere ağzı), Güneş Motel plajı, Güneş Motel yanı (Dere ağzı), Belediye Halk plajı önünden alınan deniz suyu numunelerinde yapılan analizlerde kirlilik değerini belirten koliform oranının değerlendirmenin en iyi derecesi olan “çok temiz” olduğu İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

Ülkemizde turizm hareketinin ilk başladığı ve Kuzey Ege`nin önemli turizm merkezlerinden olan ‘Sevgi ve Su Beldesi Akçay`ın deniz suyunun temiz çıkmasının yıllardan buyana devam ettiğini açıklayan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay’da tespit edilen bu değerlerin temiz denizin sembolü olan “Mavi Bayrak” için gerekli sınırın çok altında kalması sevindiricidir. Yapılan ölçümlerde denizimizin temiz olduğu bilimsel verilere dayanan belgelerle kanıtlanmış bulunmaktadır. Bu ölçüm sonuçları Mavi Bayrak kriterlerine göre, ön görülen limit değerlerin altındadır. Akçaylı hemşerilerimiz ve tatil için beldemizde bulunan konuklarımız Akçay’ın her noktasından gönül rahatlığı içinde denize girebilirler” dedi.

Akçay’da deniz suyu analizlerinin en iyi değer “çok temiz” derecede çıkmasının gerek insan sağlığı, gerekse Akçay’da turizmin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan İnceoğlu, alınan bu sonucun çok sevindirici olduğunu söyledi. Enver DOLGUN-AKÇAY



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı