Arama kurtarma`da Bandak`tan nefes kesen tatbikat

Arama kurtarma`da Bandak`tan nefes kesen tatbikat

Devlet hastanesindeki yangın ve deprem tatbikatında nefesler tutuldu






Bandırma Dağcılık,Arama ve kurtarma derneği Bandak Bandırma devlet hastanesinde gerçekleştirdiği tatbikat ile izleyenlere dudak ısırttı.

Devlet hastanesinde gerçekleştirilen tatbikatta, Hastane personeli, İdari personel ve hastanede kalan vatandaşlarında katıldığı geniş kapsamlı tatbilatta, Olası afet planı gereği katlardan insanlar kurtarıldı, Yangınlar söndürüldü.

Bandak`ın başarılı operasyno sonucu gerçekleştirlen kurtarmalarda yaşanan heyecanlı anlar izleyenlere dudak ısırttı.
Bandırma Devlet hastanesi baş hekimi Dr.Yalçın Düker tatbilatların personel açısından da olumlu sonuçları bulunduğunu, Bölgenin stratejik ve çografi yapı itibarı ile sürekli dikkatli ve uyanık davranılması gerektiğini söyledi.

Baş Hekim Dr.Yalçın Düker Bandak tarafından son derece başarılı bir operasyonla gerçekleştirilen kurtarma ve yangın tatbikatları sonrası Bandak üyelerine teşekkür ve tebrik etti.
Tatbikatı izleyenler ise heyecanlı anların sonunda başarılı operasyonları alkışlayarak destekledi.

Bölgemizin deprem bölgesi olması hasebiyle özel kurumlar her zaman olası depremlere karşı ciddi tedbirler alıyorlar. Dün Merkez Üssü Gönen olarak algılanan 7 şiddetindeki bir depremin Bandırma'yı da etkileyeceği senaryosu ile BANDAK –İTFAİYE-HASTANE Personeli tarafından başarılı bir tatbikat gerçekleşti.
Deprem sonrası tahliye çalışmalarında BANDAK Başkanı Zafer Ergün ve 12 kişilik ekibi, kendileri ile beraber Müdür Şükrü Kolverdi nezaretinde 30 kişilik itfaiye personeli önemli ve başarılı çalışma yaptılar. Kendilerine yardımcı olan Baş Hekim Op. Dr. Yalçın Düker ve tüm çalışanlar da bu tatbikatın içinde yürekli bir şekilde katkı vererek çalışmaları titizlik içersinde tamamladılar.
Sivil Savunma Uzmanı Yıldız Çelik nezaretinde gerçekleşen tatbikatta tahliye işlemleri için hava köprüsü, sedyedeki yaralının 5. kattan dışarıya zemine indirilmesi, sağlam insanların itfaiye sepeti ile tahliyesi ile hastane uzağına taşınan sedyedeki yaralılar başarılı şekilde tahliye edildiler. Sivil Savunma Uzmanı Yıldık Çelik çalışmalar hakkında şunları söyledi: Hastane afet planının hayata geçirilmesi ve devamının sağlanması doğrultusunda ACİL DURUM AFET senaryosu hazırlandı ve 31.05.2012 Perşembe günü saat 15:30'da Bandırma Devlet Hastanesinde tahliye tatbikatı yapıldı.
31.05.2012 günü saat 15:25 civarında merkez üssü Gönen olan 7 şiddetinde Bandırma'da 6 şiddetinde deprem meydana gelmiş sarsıntı sırasında Bandırma dolayısıyla hastanemizde zarar görmüş merdiven tarafında çöküntü olmuştur. Tahliye yangın merdivenlerinden sağlanmış durumdan haberdar olan BANDAK ve İtfaiye personelinin yardımıyla hastanede tahliye ve yardım çalışmaları başladı.
Binadan personelin tahliyesi sırasında ayağı kayarak dolaplara çarpan ve yaralanan 4 personel kurtarma servis personeli tarafından kurtarılmış olduğu yerde geçici olarak sedyenin üzerine yatırılmıştır. İlk yardım servisi ilk müdahalede bulunmuştur. Yaralılardan biri başı çarpmış diğeri bacağını kırmıştır. Kurtarma servis personeli ile birlikte bu yaralıların hastaneye sevk edilmesi için aşağıya indirilme çalışmaları başlanıldı.
Merdivenlerde çöküntü olduğu için merdivenlerden indirme imkanı olmadığı için pencereden indirilmesi gerekmektedir. İtfaiyenin yardımıyla yaralı sarılı
bir şekilde aşağıya indirilmiş orada hazır bulunan sedyeye düzgün bir şekilde yerleştirilen yaralı ilk yardım servisince tedavisi yapılmıştır.
Yukarıda mahsur kalan 3 kişiden biri sedyeye bağlanarak ipler yardımıyla aşağıya indirilmiş diğer iki kişi iplerden kendileri sarkarak inmişlerdir.
Diğer tarafta yangın personeli yanan yangına müdahale ederek söndürdüler.
Yangın ve deprem tehlikesi tamamen geçmiş ve her türlü emniyet sağlanmıştır.
Personelimizin bozulan moralinin düzelmesi için hastane Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker konuşma yaptı. Daha sonra çalışan personel binaya alınarak normal düzene geçildi.” dedi.
İtfaiye Md. Şükrü Kolverdi ise çalışmalar hakkında Biz bu çalışmalarda epey yol katettik.
İşimizi çok iyi yapıyoruz. BANDAK ile tahliye işlemini gerçekleştirdik. Bu çalışmaları sürekli yaparak, görevimizin bilincindeyiz” dedi.
BANDAK Başkanı Zafer Ergün de tatbikat için Bizler gönüllülük esasına göre çalışan bir grubuz. Aramızda çeşitli meslek grubundan arkadaşlar var. Emekliler var. Dağcılar ve Doğa Severler var.” Diyerek işlerindeki ciddiyeti vurguladılar.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı