Araçlar`da siyah cam`a vize çıkıyor

Araçlar`da siyah cam`a vize çıkıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yasak olduğu için araçlarına cam filmi uygulatamayan sürücüleri sevindirecek bir çalışma başlattı.




Araçlara siyah cam serbest oluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, büyük talep olmasına rağmen, yasak olduğu için araçlarına cam filmi uygulatamayan sürücüleri sevindirecek bir çalışma başlattı. Çalışma sonucunda, araçlara cam filmi taktırmak serbest olacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bakanlık, araç sürücülerinin büyük bölümünün istemesine rağmen, güvenlik amacıyla yasak olduğu için kullanamadığı cam filmleri konusunda çalışma başlattı.
Çalışmalar sonucu konu, Motorlu Araçlar Teknik Komitesi (MARTEK) gündemine taşınarak değerlendirildi.
Daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili kurumların (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Standardları Enstitüsü) katılım sağladığı, otomotiv sanayi sektörünü temsilen ise Otomotiv Sanayi Derneği`nin yazılı görüş beyan ettiği toplantılar gerçekleştirildi.
Toplantılar sonucunda, konuyla ilgili olarak ivedi şekilde düzenleyici mevzuat oluşturulması ve şu an uygulanan yasaklayıcı mevzuatın da cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, tekrar düzenlenmesine karar verildi. Bu amaçla çalışmalara da hız verildi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı