Anadolu Etap, Tahirova Çiftliği´nde hasat başladı

Anadolu Etap, Tahirova Çiftliği´nde hasat başladı

Anadolu Etap´ın, Tahirova da bulunan, 10 bin dekar üzerine kurulu en büyük çiftliğinde hasat dönemi başladı.

Türkiye´nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap´ın,  Tahirova da bulunan, 10 bin dekar üzerine kurulu en büyük çiftliğinde hasat dönemi başladı.

Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman yeni sezonun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada ?Türkiye´de toplam 25 bin dekar alan üzerine kurulu 8 çiftliğimizde hasat dönemini başlattık. 10 bin dekar alan üzerine kurulu Gönen-Denizkent Tahirova çiftliği de, en büyük çiftliğimiz olma özelliğini taşıyor. Duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile Tahirova´da;şeftali, nektar in, elma, armut, erik ve kiraz yetiştiriyoruz? dedi.

Yetiştirdikleri ürünleri, meyve ve meyve suyu olarak iç pazara sunmanın yanı sıra Balıkesir´den dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerine dikkat çeken Şarman şunları söyledi. ?Fabrikalarımızda işlediğimiz meyvelerin yüzde 50´sini başta Avrupa olmak üzere ABD, Latin Amerika ve Japonya´ya ihraç ediyoruz. İhracat kapasitemiz her yıl düzenli olarak artıyor. Bu yıl odağımıza Hindistan, Rusya ve Suudi Arabistan´ı da alarak hedefimizi daha da büyüttük. 2018´te uluslararası pazarlarda yerimizi daha da sağlamlaştıracağız?. 

/resimler/2018-7/10/1238012896135.jpg

Anadolu Etap hakkında

Türkiye´de tarımın ve tarıma dayalı endüstrinin gelişiminde öncü şirketlerden biri olan Anadolu Etap, sektördeki kaliteli meyve ve meyve suyu ihtiyacını karşılamak üzere; Anadolu Grubu, Özgörkey Holding ve dünyanın en büyük portakal suyu üreticilerinden Brezilyalı Cutrale Grubu´nun ortaklığı ile kurulmuştur. Bugün itibariyle 8 çiftliği, 3 meyve suyu fabrikası ve 1 meyve paketleme tesisi ile Türkiye´nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi konumundadır.  25 bin dekar alanda kurulu 8 çiftliğinde duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile yetiştirdiği 3,5 milyon meyve ağacına sahiptir. Tüketicilerin hem çocukları hem de kendileri için doğallığından şüphe duymadan, güvenle tüketebilecekleri Türkiye´nin ilk sertifikalı meyve markası Doal´ı Aralık 2015 tarihinde piyasaya sunmuştur.  Amerika´dan Japonya´ya uzanan geniş bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz hizmet veren Anadolu Etap, uluslararası geçerliliği olan Global G.A.P ve Türkiye´de geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına sahiptir.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli