Ana gibi "YAR" olmazmış..

Ana gibi

Ergili'de ananevi gelenek, Bülent Öztosun vefat eden annesinin 52. günü Mevlit okutup Halil ibrahim sofrası kurdu.

Özellikle kırsal mahallelerde aksatmadan yaşanan ananevi gelenekler, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü gibi yaşanmaya devam ediyor.

Bandırma Etimaden dünyasından emekli Bülent Öztosun vefat eden annesi Birsen Öztosun için vefatının 52.ci günü olan bugün Ergili'de bulunan evinin bahçesinde mevlit okuttu, Halil İbrahim sofrası kurdu.

Her geçen gün göç veren kırsal mahallelerin kaçınılmaz kaderi Ergilide'de değişmedi. Ergilide ikamet eden bir grup yaşlı artık bacası tütmeyen Birsen Öztosun'un bahçesinde vefatının 52. günü dolayısı ile bir araya gelip, hem  kur'an ziyafeti dinlediler, hem de özel olarak hazırlatılan mevlit softasında kaşık salladılar.

Etimaden camiasının sevilen isimlerinden Bülent Öztosun ise annesi Birsen Öztosun'un vefatının 52. günü dolayısı ile Ergilideki evlerinin bahçesini dolduran sevenlerine teşekkür ederken, “Anne sevgisi hiçbir şeye benzemiyor, Hani derlerdi ya Ana gibi yar olmaz diye, kaybedince daha iyi anlaşılıyor, Allah rahmeti rahman'a ermiş tüm analara kabir huzuru versin.” dedi.



Anahtar Kelimeler: "" olmazmış..
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı