AMBULANS'A YOL ÜSTÜNLÜĞÜ YOK MU?

AMBULANS

Okul önünde aracın çarptığı öğrenci için gelen ambulans kaza yaptı.

Trafik'te geçiş üstünüğüne sahip 112 ambulansları, halk deyiminde "Cankurtaran" olarak tanımlansa'da can kurtarma anlamında verilen çaba, bağırtılan sirenlerin trafik maganları için bir anlam ifade etmediği,  bir kulağından gitip öbür kulağından çıktığı anlaşıldı.

İşte tamda tarif ettiğimiz şekilde bugün yaşanan "cankurtarak ve trafik" trajedisine tanık olduk. 17 Eylül Mahallesi Sanayi Sokak üzerinde bulunan Fatih ilkokulu öğrencisleri, Saat 12.50 sularında öğle tatili nedeni ile okul bahçesinden sokağa çıkınca istenmeyen kaza meydana geldi.

Bir aracın çarptığı öğrenci top gibi tratuvara yapışınca, kazayı gören vatandaşlar 112 numaralı telefona sarıldılar, bir den fazla ilbar karşısında olay yerine en yakın Korozman afet merkezinden hareket eden 112 ambulansı, Atatürk caddesinden Sanayi sokak'ta okulun önüne döndüğünde daha fazla gidecek yolu olmadığını gördü.

Yolun her iki tarafında yapılan parklanmalar, karşı yönden gelen araç, ambulansın daha fazla yürümesine olanak tanımadı. Bu arada ani bir refleks ile geri gelmek isteyen ambulans sürücüsü aksiyonel atmosfer içinde olayın seyri ve dalgınlığıyla dibine yanaşan 35 AOM 375 plaka sayılı RANGER aracı görmedi.

Ambulans tamponunun, RANCER'in ön tamponuna değmek sureti ile meydana gelen kısmı kaza, can kurtarmaya giden Cankurtaran'a gerektiği kadar yol üstünlüğü tanınmadığı anlaşıldı. Meydana gelen küçük kaza bir gerçeğin daha altını çizerken, "Cankurtaran'ın yol ve geçiş üstünlüğü olmadığı görüldü!..." 

    Seyir çok, yardımcı olan yok...

Tesadüfen tanık olduğumuz olay karşısında soğuk kanlılığını kaybetmeyen 112 ambulans personeli, ambulans'tan inerek beraberindeki sağlık çantası ile imdadına geldikleri öğrenciye ilk müdahaleyi yaparken, trafik kuralı gereği kaza yerinden ayrılma imkanı olmayan ambulans'ın yerine yeni bir 112 ambulans ekibi takviye olarak geldi.

Olayın sevindirici yönü ise elbette korkulan olmadı, kazaya oğrayan öğrencinin önemli bir yaralanması yoktu. 



Anahtar Kelimeler: AMBULANS' ÜSTÜNLÜĞÜ ?
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı