Amatör spor`da marka, İbrahim Hızlı

Amatör spor`da marka, İbrahim Hızlı

Balıkesir`de Amatör Futbol`un ``Number One``i İbrahim Hızlı


Bölge Sporunda, Bir portre İbrahim Hızlı...



Balıkesir Amatör futbol mücadelelerinde bir sezonu daha geride bırakırken bugün tüm spor camiasının gönlünde hoş bir seda bırakan ``Amatör Spor`` net sitesi yapımcısı ibrahim Hızlı`yı kaleme almak istedim.


O bir deli yürek...

Yayın hayatında 3.cü yılına giren Bandırma Manşet`in bölgesel amatör camiaya verdiği katkı kuşkusuz alnı kulvarda mücadele veren başka deli yüreklerin katkı ve payı yadsınamaz, eger bir yerde bir başarı varsa orada mutlaka dayanışma ve paylaşma vardır.

Bu noktada Bandırma Manşet`in eksiksiz spor haberi aktarmada katkısı olan başta İbrahim Hızlı, olmak üzere, Balıkesir`de Umut Çınar, Manyas`ta Özel Gür, Süleyman Özaydın, Gönen`de Ahmet Ilgazlı, Hüseyin Efe, Erman Köse, Erdek`te Tuncay Ertan, Marmara`da, Mehmet Baki, Susurluk`ta Orhan Durmaz, Körfez`de, Enver Dolgun, Ümit Yeğinoğlu,  Ulaş Akçay, Ümit Soysal, İzzet Günay, Hasan Akar, Karacabey`de Nevzat Çakır, Bandırma`da, Ekrem Nayan, Zeki Çetinkaya, Sait Üçkılınç ve Ahmet Pesen`e katkıları nedeni ile teşekkür ediyorum.

Balıkesir`de, Merkez, Körfez ve marmara grubu olarak 3 ayrı grupta verilen mücadeleleri tek kalemde gündeme alıp yayınlama olanağı ne yazıkki mümkün değil. Bu nedenle mahalli yayın organları kendi takımları üzerinde sürdürdükleri yayınlarını zaman zaman başarıya endeksli olarak veya şampiyon olan takım şeklinde sayfalarına taşıyabiliyorlar.

İşte bu noktada ortaya çıkan İbrahim Hızlı Net sayfasındaki bölgesel yayıncılığını Balıkesir ili hudutları içinde en ücra köşeye taşıyarak döküman bilgi envanteri yanı sıra haftanın önemli karşılaşmalarını bizzat izleyip video ve fotoğraf kareleri ile sayfasına aktaran tam bir spor yayın Number One`si...

Nerede ise Balıkesir merkez dahil, 18 ilçede yayın yapan tüm gazete ve diğer yayın kuruluşları yanı sıra kulüplerin bilgi bankası olarak maus`un altında tuttuğu bir isim.




Number One, İbrahim Hızlı...

Bu tanımlama belki eksik olacak ama şimdilik bulabildiğim en uygun cümle bu. İbrahim Hızlı değişik zamanlarda, değişik tarihlerde haftanın final atmosferi içinde geçen karşılaşmalarını izlerken görüyoruz. 
Bir Ayvalık`ta, Bir Erdek`te, Bir Balıkesir`de, Bir Gönen`de, Bir Edremit`te, bir Bandırma`da kim bu İbrahim Hızlı ?...



Kim bu İbrahim Hızlı ?...
İlk zamanlar benimde sorgulayıp, ortaya koyduğu performansından dolayı merak ettiğim isimdi. İbrahim Hızlı spor camiasında onu herkes tanıyor, Haber ve çekimlerinde herkes onu kendi yanında taraf görüyordu !...





Balıkesir ASKF`na bağlı spor faaliyetini sürdüren o kadar çok kulüp var ki, ayni zamanda hepsinin yanında taraf olma gibi bir olasılık sözkonusu değil o halde nasıl ?




Maceraperest 9 kardeş bir baba`nın 8 oğlundan 7.cisi İbrahim Hızlı.

İlginç ama gerçek Gönen`in Balcı Köyü eşrafından Raif Hızlı`nın hızlı geçen hayat hikayesinin Gönen`de başlayıp Akçay`da noktalanan hayat hikayesinin ürünü İbrahim Hızlı.




İbrahim Hızlı, ismi Balıkesir`in bütünü ile özdeşen bir karizma!...

Hani derler`ya efsane olunmaz, Efsane doğulur diye. İşte bizim İbrahim Hızlı`nın da yaşamı isminde saklı olan hızda gelişmiş ve genişlemiş.



Baba Raif Hızlı Gönen`li...

Hikayemizin kahramanı Baba Raif Hızlı Gönen`li.

Gönen`in Balcı Dede köyünde 9 kardeş`ten 8.nci olan Raif Hızlı, dönemin kırsal olanaksızlıkları nedeni ile bıyıkları yeni terlemeye başlayan yağız çerkes delikanlısı iken ayakları onu Gönen`e taşıyor.

Ünlü Gönen parkında garson olarak dış hayata atılıyor.



Anne, Yurdanur Kanaat Hızlı Erdek`li...

Hikayemizin ana kraliçesi Yurdanur Kanaat Hızlı Erdek`li. Genç kızımız bir aile cemiyetine katılmak için gittiği Gönen`de yüreğini serinleten buz gibi limonatayı kendisine ikram eden yağız delikanlı Raif Hızlı`yı bir daha unutamıyor.

Bu yıldırım aşkı daha sonra evlilikle sonlanırken genç, Raif-Yurdanur Hızlı çiftine Gönen`deki iş ve aş sınırları yetersiz kalıyor.

Genç Hızlı çifti bu süreçte 45 yıl önce yaşamsal rotalarını Balıkesir`e yönlendiriyorlar.



Raif- Yurdanur Hızlı çifti 15 yıl Balıkesir`li...

Yıl 1968 yer Balıkesir. Genç Hızlı çifti iki elle çalışarak yaşama tutunma mücadelesini
Balıkesir`de sürdürüyorlar. Elbette bu arada bir biri ardına doğan çocuklar, Hızlı ailesini hızlı
bir şekilde büyütüyor.


Yıl 1980 Hızlı ailesi yaşamsal mücadeleyi daha rantabl kılmak adına buke Edremit`in Akçay beldesine taşıyor.



Yıl 1980 Hızlı ailesi Edremit`li...

Yıl 1980 Hızlı büyüyen Hızlı ailesinin reis`i Faif Hızlı bir ziyaret sonrası Edremit`in Akçay Beldesindeki bir işletme ile çalışmasının aile açısından daha müreffeh yaşanmasına neden olacağı gerekçesi ile buraya göç etmeyi kararlaştırıyor.

Yıl 1980 ve Raif & Yurdanur Hızlı çifti yaşamlarının son mecrahı olarak Akçay`da ikamet etmeye başlıyorlar.




Yıl 1981 İbrahim Hızlı Ayvalık`lı...

Yıl 9 Ağustos 1981 Ana kraliçe Yurdanur Hızlı 8 Çocuğundan 7.ncisine hamile ve doğuma
ramak var.


Günün şartları na müsait, Baba işten ayrılamaz, Anne tek başına minibüs`e binip Edremit`e gelir buradaki ebe doktor olmadığı için doğumu yaptıramayacağını, Burhaniye`ye gitmesini ister.

Anne Yurdanur Hızlı başka bir araçla ulaştığı Burhaniye` de de durum farklı değildirç Bura da da Doktor, Ebe olmadığı gerekçesi ile doğumu yaptıramıyacağını söyler. Anne Yurdanur Hızlı için tek çözüm vardır oda Ayvalık`a gitmek.

İbrahim Hızlı`nın doğum macerası Akçay`da başlayıpi Önce Edremit, ardından Burhaniye ve son olarak Ayvalık`ta noktalanır.



İbrahim Hızlı, Gönen, Erdek, Balıkesir, Akçay, Edremit, Burhaniye ve Ayvalık`lıdır.

Raif & Yurdanur Hızlı çiftinin yaşamsal mücadelesi kendilerinden önce ile kolonisinin büyüyerek gelişme noktasında verdiği mücadeleyi, aynı oranda 8 çocukla taçlandırırken yaşama tutunma noktasında da o denli hareketli olmasına neden oldu.

Güney Marmara`da başlayan bütünlük, Balıkesir eksenli Kuzey ege, Körfez`in tüm katmanlarında kendini şekillendirirken İbrahim Hızlı ilkokulu Akçay`da tamamladı.

Orta okul ve liseyi Edremit`te, 2.Yıllık Makine teknikerliği yüksek okulu ile, 4 yıllık İşletme fakültesini Balıkesir`de tamamladı.

İbrahim Hızlı 15 yıldır merkezi İzmir Bostancı`da bulunan bir Alman firmasında tekniker olarak çalışıyor.

İbrahim Hızlı`nın yaşamsal ritminde hayata tutunma anlamında verdiği mücadele ne dedesi, nede babasından aşağı değil. İşte bu atmosferde çok sevdiği futbol ile etkin bir biçimde ilgilenemeyen İbrahim Hızlı kendi tanımı ile futbol`un en basit mevkii olan Kalecilik te karar kılmış.

Okul yıllarında okul takımlarında, yüksek tahsilde Üniversite ve belde takımı Akçay`da bu özlemini gidermiş.

Yeşil alanlardaki sürenin dolması ile de, boş zamanlarını yine futbola vermiş genç adam. Ama yeşil alanda forma giyerek değil yeşil alanlarda forma ıslatanları görüntüleyip yazarak.

İşte İbrahim Hızlı, teknoliji desteği ile zamanı en üst noktada kullanıp maddi beklentisi olmadan özveri ile yaşamını spora adamış forma aşklarını ekranına yansıtan isim.

İbrahim Hızlı hiçbir takımın renklerine bağlı olmayan, ama her takımın gençlerini yüreğinde taşıyan gerçek bir spor beyefendisi.

O nedenle yeşil saha kenarında olmadık yakıştırmalarla İbrahim Hızlı`yı taraf göstermek hiçkimsenin haddine değil.

İbrahim Hızlı, elbette bir taraf ama, sadece başarılı olmak için çok çalışan ve bunun karşılığını yeşil sahada alan takımların ratafı, Umarız bu yazımızdan sonra İbrahim Hızlı`yı taraf olarak bir yerlere koymak isteyenler en doğru adresi bulurlar...





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false