Amaç yasal olmayan olumsuzlukları gidermek

Amaç yasal olmayan olumsuzlukları gidermek

Taksimetreler'den sonra, çalışma ruhsatlarının yenilemesine başlandı.

Bandırma Şoförler Odasına kayıtlı 263 taksici esnafının çalışma ruhsatlarının yenilenmesi için ön tespitlere başlandı.

Bir süre önce alınan zamlar nedeni ile Taksimetrelerinin kalkış ücretleri 15 tl'den 20 tl ye çıkartılan zam ayarlamalarını yaptıran Taksici esnafı, şimdide çalışma ruhsatlarının yenilenmesi (vize) için şoförler odası sıraya geçildi.

Şoförler oadasında ön tespit yaptıran Taksici esnafı, çalışma ruhsatlarını yenilemek için aracındaki eksiklikleri tamamlamak zorunda kalıyor.

Çalışma ruhsatlarının yenilenmesi için, ticari araçların zorunlu uyması gereken boya ve taxsi'nin uyması gereken zorunluluklara sahip olup olmadığı denetleniyor. Varsa eksiklerin giderilmesi ardından çalışma ruhsatı vize olan taxsiler, yeni bir vizeye kadar serbest ticaret yapabiliyor.

Karayolları ulaşım ve taşına daire başkanlığının uluslararası verilere dayanarak nufus oaranı baz alınarak verilen işletme ruhsatlarının bin nüfusa 1 taxsi olarak öngörülmesine rağmen Bandırma'da 161. bin nüfus var ancak, 263 adet işletme ruhsatına sahip taksi bulunuyor.  Uluslararası standartlara ögre değerlendirildiğinde 102 taksi'nin fazla olduğu görülen Bandırma'da yaklaşık %40 lık bir oran fazlalığı taxsici esnaflarının geçim standartı altında kazanca sahip oldukları görülüyor.



Anahtar Kelimeler: yasal olmayan olumsuzlukları gidermek
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı