Altıntaş; DP, millet vicdanının hürriyetle buluşmasıdır.”

Altıntaş; DP, millet vicdanının hürriyetle buluşmasıdır.”

Büyükşehir yasası Ak Parti tarafından uygulamaya konulan bir ‘kale düşürme oyunudur”




Demokrat Parti (DP) Teşkilat Başkanı Haydar Altıntaş Hatay`da düzenlediği basın toplantısında Ak Parti`yi eleştirdi.


Büyükşehir yasası Ak Parti tarafından uygulamaya konulan bir ‘kale düşürme oyunudur”

Baktı ki; Yerel seçimlerde  Hatay`ı, Muğla`yı, Denizli`yi, Balıkesir`i, Urfa`yı, Malatya`yı, Aydın`ı alması imkansız. Ne yaptı? Buraları düşürmek için hamura çevirdi. Ama biz bu kalenin düşmesine izin vermeyeceğiz. DP, millet vicdanının hürriyetle buluşmasıdır.”

Demokrat Parti (DP) Teşkilat Başkanı Haydar Altıntaş, Demokrat Parti'nin kuruluşunun 67. Yılında Hatay'da düzenlediği basın toplantısında, Demokrat Parti'nin reaksiyonel değil aksiyonel bir parti olduğunu söyledi. Büyükşehir yasasının Ak Parti tarafından uygulamaya konulan bir ‘kale düşürme oyunu' olduğunu söyleyen Altıntaş, Ak Parti tarafından yerel seçimlere az bir süre kala çıkarılan Büvüksehir yasası, hükümetin 1. Parti olarak çıkamayacağı iller üzerinde oynadığı bir kale düşürme oyunudur. Ama biz bu kaleyi düşürmeyeceğiz.” diye konuştu.

DP, millet vicdanının hürriyetle buluşmasıdır.”

DP Teşkilat Başkanı Haydar Altıntaş şu görüşlere yer verdi:

Baktı ki; Yerel seçimlerde  Hatay`ı, Muğla`yı, Denizli`yi, Balıkesir`i, Urfa`yı, Malatya`yı, Aydın`ı alması imkansız. Ne yaptı? Buraları düşürmek için hamura çevirdi. Ama biz bu kalenin düşmesine izin vermeyeceğiz. DP, millet vicdanının hürriyetle buluşmasıdır.

Bugün bizim üyesi olduğumuz partinin yani Demokrat Parti'nin 67. Kuruluş yıldönümüdür. O günden bu yana çeşitli siyasi olaylar içerisinde yoluna 1960 ihtilali, 1971 muhtırası ve 1980 ihtilalinde çok ciddi kesintilere uğradıysa da bu günlere kadar gelmeyi başarmıştır. Demokrat Parti'nin kuruluşuna öncülük eden 4 rahmetlik milletvekili Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koraltan ve Fuat Köprülü 1945 yılında vermiş oldukları 4`lü takrir belgeleri ile Türkiye`nin siyasi haritasında önemli yol göstericileridir. Bu 4`lü takrir İngilizlerin Magna Carta`sı kadar önemlidir.

Tarih, iyi bir politika öğretmenidir.

Tarih bilmeyenlere politika yaptırmamak gerekir.

Olayları, insanları yargılamak ve değerlendirmek doğru sonuçlar çıkarmak için ait olduğu zaman dilimine göre sınıflandırmak gerekir.  O günün şartlarına göre değerlendirmek gerekir. Tarih, insanlığın hafızası olduğu kadar, iyi bir politika öğretmenidir. Tarih bilmeyenlere politika yaptırmamak gerekir.  Yaşamın kendisi yenileşmek ve değişmekse, günün şartlarına göre de her şeyimizi yenileşmek ve değiştirmek zorundayız. Yenileşmeyi ve değişmeyi yaparken, değişimi ahlaklı bir seviyede tutarak, maziyi unutmadan, oradan aldığımız güç ve tarih şuuruyla kendi geleceğimizi, çağımıza yaklaştırmak zorundayız.

Amik ovasında çiftçi zor durumda.”

Amik ovasında çiftçi zor durumda. Hatay`da son dönemde artan yağışlarla 200 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Bu nedenle çiftçinin zor durumda. Bu 200.000 dönüm arazi sular altında uzun bir süre kalarak tarım dışına itilecek bir noktaya gelmiş olması, Amik ovasının ve Hatay`ın kaderi olmamalıdır.






demokrat
10.01.2013 08:21:39
Davaya başta liderler olmak üzere ihanet edenleri sayarsak manşet haberin sütunları kafi gelmez.Olsun be başkan,ihanet edenler utansın.Bizim çocuklarımıza bırakacağımız şerefli miras,onların ikballerinden üstündür.Eşel mobil seçmen kitlesi yaratanlar utansın.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false