Alternatif 19 Mayıs Coşkusu

Alternatif 19 Mayıs Coşkusu

CHP, demokratik kitle örgütleri ile 19 Mayıs, Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı kutladı.

 

Resmi Bayramların içinin boşaltılmasına ilişkin tepkiler her Bayramda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde de devam etti.

/resimler/2016-5/19/1716015525846.jpg

19 Mayıs Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı törenleri ardından saat 12.30 da Cumhuriyet alanında bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ile CHP ilçe Başkanlığı sağgı duruşu ve İstiklal marşının okunması ve anıta sunulan çelençlerin ardından yapılan konuşmalar ile 19 Mayıs Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı eski usullerde kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki altarnetif 19 Mayıs Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı kutlamasında Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay ile ADD Başkanı Uğur Kayaalp resmi Bayramların içi boşaltılarak halk üzerindeki coşkusunun yitirilmek istendiğine dikkat çektiler.

/resimler/2016-5/19/1718066778381.jpg

Başkan Dursun Mirza, Sabah kutlanan resmi 19 Mayıs Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramında, Bayramın amaç ve özünden uzaklaşıldığını, Laik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak buna karşı eylem ve tepkilerinin devam edeceğini söyledi.

/resimler/2016-5/19/1718428341530.jpg

CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay ise yaptığı konuşmasında, ?Sevgili gençler, Sayın Belediye Başkanım, Demokratik Kitle örgütlerinin kıymetli Başkanları, Sendikalarımızın kıymetli başkanları, Değerli basın mensuplarımız, Cumhuriyet Halk Partisinin değerli üyeleri, ilçe yönetim ve belediye meclis üyelerim,

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütümüzün hazırladığı 13 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliğine hoş geldiniz? 97 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu´nun parçalandığı o zor günlerde Mustafa Kemal bir ülkü uğruna Samsun´a ayak bastığında, fikrinde bir ideal, kalbinde bir sevgi vardı.?

?O sevgi Vatan ve Millet sevgisiydi. Anadolu halkının makus talihini değiştiren de o sevgiydi??

?Paylaştıkça çoğalan Vatan ve Millet sevgisi, Mustafa Kemal´in etrafında, gittikçe genişlemiş ve bu uğura baş koyan kumandanlar halk önderleri ile kahraman Mehmetçikler bize alnımız açık, onurumuz ve namusumuzla yaşayabileceğimiz bir vatan, bir devler, bir cumhuriyet ve de bir bayrak bırakmışlardır.?

?Emperyalist işgalci devletlere karşı başlattığımız Kurtuluş Savaşı´nın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ?doğum günüm? dediği 19 Mayıs´ı armağan ettiği gençlere şöyle seslenmiştir:

         ?Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yüceltecek ve sürdürecek sizsiniz? Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.?

?Günümüzde ben gidersem memleket batar diyenlere, kinden nefretten beslenenlere, millet birbirine düşürmek için bendendir-değildir diyenlere en güzel cevap budur.?

?Sevgili gençler, geleceğiniz için ve kendi çocuklarınız için, bu vatanda namusunuzla ve onurunuzla yaşamanız için yapacağınız çok şeyler var. Ama en önemlisi birbirinizi seveceksiniz, kinden nefretten uzak duracaksınız, Vatan sevgisi ancak insan sevgisi ve hoşgörü ile birleşirse bir anlam kazanır.?

?Sevgili gençler, gücünüzün farkına varın. Dini, dili, ırkı, siyaseti ne olursa olsun birbirinizi kucaklamak, hür iradenizle sorgulamak ve kendinizi geliştirmek mecburiyetindesiniz. En büyük zenginliğiniz olan gençliğinizin heba olmasına izin vermeyin, verdirmeyin. Siz bugünümüzsünüz ve yarınımızsınız.?dedi.

Cumhuriyet alanındaki altarnetif 19 Mayıs, Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreninde konuşan ADD Başkanı Uğur Kayaalp ise  Eğitimden, yargıya gündeme taşınan uygulamalar ile laik Türkiye Cumhuriyetinin içinin boşaltılarak dayatma uygulamalar ile ülkenin karanlığa sürüklendiğini söyledi.

Cumhuriyet alanındaki altarnetif  19 Mayıs, Atatürk´ü anma, gençlik ve Spor Bayramı kutlaması daha sonra toplu olarak Bandırmaspor tesislerine gidilip, Cumartesi günü oynanacak Şampiyonluk maçı öncesi Bordo beyazlı camiaya testek sloganı atıldı.

/resimler/2016-5/19/1719209592272.jpg



Anahtar Kelimeler: Alternatif Mayıs Coşkusu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli