Almanya´ya gidiyor

Almanya´ya gidiyor

Proje onaylandı Kadın Muhtarlar Akademisi Almanya´ya gidiyor

Organizasyonu Bandırma Muhtarlar Derneğine ait olan Kadın Muhtarlar Akademisi Bandırma´da gerçekleştidiği muhteşem organizasyon ardından şimdide yurt dışı projesi onaylanarak Almanya´ya gidiliyor.

/resimler/2018-9/20/0958269350187.jpg

Kadın Muhtarlar Projesi Avrupa ayağında ilk olarak Almanya´ya gidecek olan heyet 10 kisilik kafile den oluşacak. Daha sonra 50 kisilik 2 grup olarak 1 hafta sureli Almanya ziyarette bulunacak Kadın muhtarlar burada eşdeğer mesleki kuruluşlarda incelemelerde bulunacaklar.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu; Kadın Muhtarlar Akademisi olarak sunduğumuz ?Kadın Muhtarlar Akademisi-Avrupa? adlı altındaki yeni bir projemiz onaylandı.

Özellikle ulusal olarak yapılan dernek faaliyetleri uluslararası düzeyde yapılmaya başlandı.

Yeni bir proje ve yeni bir heyacan. Projenin hedeflerine ulaşabilmesi için tüm ekip ve paydaşlar çalışmalarını sürdürecektir .

Projemizle; Kadın Muhtarların yerel yönetim ve karar alma mekanizmalarına katılım düzeyini artırmak , kadınların karar alma mekanizmalarına katılım oranının Türkiye´ye göre yüksek olduğu Almanya´da yerel yönetim ve Muhtarlıklara karşılık gelen birimlerin işleyişlerini yerinde inceleyerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amaçlanmaktadır. Kadın muhtarlar, Öğretim Görelileri, Yerel Yönetim temsilcisi ve proje Teknik kadrosundan oluşacak 10 kişilik kafile ve 3 günlük çalışma süresi ile Almanya´da yerel yönetimler, belediyeler ve STK lar ziyaret edilecek ve ?Kadınların Yerel Yönetimlere ve Karar Alma Mekanizmalarına Aktif Katılımı? Konulu toplantı düzenleyerek demokrasi ve fırsat eşitliği temaları çerçevesinde katılım düzeyinin artırılmasında izlenen yöntemler ve her iki ülkenin de yönetim sistemlerinde karılaştırmalı analizler yapmak planlanmaktadır. Özellikle Almanya´daki yönetim sistemlerinde kadınların aktif katılım ve çalışma şekilleri yerinde incelenerek bilgi ve deneyim aktarımı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca Türkiye´ye dönüldüğünde Almanya´daki kurum ve STK ziyaretlerinde ele edilen izlenimlerle ilgili bilgi ve deneyim paylaşımı konulu bir seminer düzenlenerek deneyim aktarımı yapılacaktır. Bununla birlikte çalışmayla ilgili bir rapor hazırlanıp yurt genelindeki yerel yönetim , mahalli idareler ve muhtarlıklara ulaştırılması sağlanacaktır."dedi

Almanca Tercüman



gülten erdoğan
20.09.2018 22:59:43
yolun açık olsun..bu projeyide başarı ile gerçekleştireceğine eminim..başarılar

Anahtar Kelimeler: Almanya gidiyor
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli