Allah korudu

Allah korudu

Hicri Ercili Çocuk Evleri Kavşağında Tehlikeli kaza

  Asit tankeri devrildi çevre yolunda iki kavşak arası saatlerce trafik´e kapatıldı.

Bandırma´da sabah saatlerinde tehlikeli bir kaza oldu. Hicri Ercili Çocuk evleri kavşağında Sülfirik Asit tankerinin devrilmesi ile meydana gelen kazada yaklaşık 50 ton Sülfirk Asit kaza alanı ve çevresi yanı sıra 6. Ana Jet Üssü Trafik ışıkları kavşağına dek aktı.

Kaza, Hicri Ercili firmasına ait 10 NJ 755 plaka sayılı Asit tankerinin Liman´dan aldığı asit yükü ile çevre yolundan Balıkesir istikametine seyrederken, Hicri Ercili Çocuk Evleri kavşağı girişinde tankerin ani bir refleks ile yan yatarak yaklaşık 60 mt sürüklenmesi yürekleri ağza getirdi.

Kazanın bölgede bulunan çocuk evleri ve General Enver Akoğlu ilköğretim okulu sabah servis saatleri ile örtüşmesi korkuları dahada arttırdı.

Olagan üstü bir performans ile karayolları ekipleri iki kavşak arasındaki yolu trafik´e kapattı, İtfaiye ekipleri asit tankeri çevresinde soğutma çalışması ve köpük müdahalesinde bulundu. Başta İlçe emniyet Müdürü Soner Duran olmak üzere ilçe trafik, bölge trafik ve bazı asayiş ekipleri kaza çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sabah karanlığında meydana gelen kazanın ardından hava aydınlandıkça durumun ciddiyeti dahada belirlik kazandı.

Ercili firmasına ait ekipler, kurtarıcılar, kepçeler önce tankeri ayağa kaldırıp yolun trafik´e açılması noktasında çaba sarf ederken, kaza alanından 6 ana jet üssü kavşağına akıp giden tonlarca asit´in trafik ışıkları kavşağını aşıp geçmemesi için kavşak girişinde kum ve soda tamponu yapıldı.

/resimler/2019-1/2/1032409486014.jpg

Kazaya dolaylı olarak karışan 10 PR 707 plaka sayılı özel aracın sürücüsü, yaptığı açıklamada 10 NJ 755 plaka sayılı Asit Tankerini geçmek üzere tam sollamak istediği anda, tankerin aniden yalpalayarak sağ tekerlerinin banketten düştüğünü toparlamak isteyen sürücüsünün uykulu olması ihtimali ile başarılı olamadığını vurgulayarak, kendisinin ise tankerin altında kalmamak için son bir çaba ile direksiyonu yolun ortasındaki refüj´e çevirerek kendi hayatını kurtardığını açıkladı.

/resimler/2019-1/2/1037244022907.jpg

Kaza sonrası Hicri Ercili ekipleri tarafından kum-soda pansumanı ile karayolu üzerinde temizlik çalışmasına başladı. Konunun uzmanları ile yaptığımız görüşmede kaza mahalinin okul çevresi olması dolayısı ile yola dökülen Saf Asit´in koku salgılama soreti ile akciğerlere zamanla etki yapabileceği, ayrıca kum-soda karışımı ile yapılan temizlik çalışması ile elde edilecek atıkların çevresel olumsuzluğu bulunduğunu, bu atıkların her hangi bir alana zerk edilmesinin sözkonusu olmayacağı ifade edildi.



Anahtar Kelimeler: Allah korudu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli