ALKIŞLAR DUYARLI BALIKESİR HALKI İÇİN!

ALKIŞLAR DUYARLI BALIKESİR HALKI İÇİN!

Koronavirüs salgını dolayısı ile ilan edilen sokağa çıkma yasağına Balıkesir'de de vatandaşlar uydu ve evlerinde kaldı.

Vali Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağına uyarak evde kaldıkları için Balıkesir halkına teşekkür etti.
Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs ile mücadele kapsamında, 1-2-3 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, Balıkesir tarihi günler yaşadı. Zorunlu olarak göreve giden kamu çalışanları ve özel izinle dışarıya çıkanlar hariç, hiç kimsenin bulunmadığı şehrin caddeleri bomboş kaldı.
Vali Yazıcı, sosyal mesafeyi korumanın virüsle mücadelede önemi rol oynadığını belirterek, vatandaşlardan kurallara ve tedbirlere riayet etmelerini istedi.
Vali Ersin Yazıcı, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına uyan vatandaşlara teşekkür etti. Ayrıca vatandaşları zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.
OLUMSUZ BİR DURUM YAŞANMADI
Vali Ersin Yazıcı, yasağın koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Sağ olsun Balıkesirli hemşehrilerimiz, devletimizin aldığı sokağa çıkma yasağına uydu. Sağlıkları için evlerinde kalan hemşehrilerimizin ihtiyaçları da devletimizin birimleri tarafından karşılandı. Hiçbir vatandaşımız bir mağduriyet yaşamadı. Yasak süresince ilimizde olumsuz bir durum yaşanmamasından dolayı da çok mutluyuz."dedi.
DESTEĞİNİZLE ATLATACAĞIZ 
Yeni tip koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla vatandaşların evlerinde kalıp uyarılara uymasının önemli olduğunu kaydeden Vali Yazıcı,"Hemşehrilerimizin sağlığı hepimiz için çok önemli. Yakın bir zamanda sokaklarımız yine şenlenecek, yine kalabalık günler geri gelecek. Biraz daha sabır. Vatandaşlarımızı sürecin öneminin farkında olması ve devletimizin almış olduğu tedbirlere uymasından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah, en kısa sürede Balıkesir'imizin sokakları cıvıl cıvıl olacak ve kalabalık günlerine kavuşturacağız. Sağlıklı günlere kavuştuğumuzda Balıkesir'imizin birbirinden güzel sokaklarında yeniden dolaşacağız.  Aldığımız tedbir ve önlemlerde bize yardımcı olduğunuz ve evinizde kalıp desteğinizi esirgemediğiniz için Balıkesirli tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zorlu süreci sizlerin desteğiyle inşallah hep birlikte ve sabırla atlatacağız. Bu süreç, kesinlikle evlerimizde kalmamız gereken çok önemli bir tedbir dönemidir. Baharı karşıladığımız bugünlerde aynı zamanda Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Ülkemizde bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlıklarımız, yetkili bütün makamlar ve valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve siz kıymetli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır. Sokağa çıkma yasağı süresince koordinasyon içinde çalışan ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Sosyal Destek Grubu personellerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu süreci el ele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edeceğimize yürekten inanıyorum."ifadelerini kullandı.
EVDE KAL
"Evde kal" çağrısında bulunan Vali Yazıcı, "Hafta sonu olduğu gibi zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlama devam ediyor. Kıymetli vatandaşlarımıza güveniyor ve evde kalın, sağlıklı kalın diyorum." ifadelerini kullandı. 



Anahtar Kelimeler: ALKIŞLAR DUYARLI BALIKESİR HALKI !
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli