Ali Savaş adaylığını açıkladı

Ali Savaş adaylığını açıkladı

Ali Savaş Ziraat Odası Yalı Mahallesi delege adaylığını açıkladı.

Erdek Ziraat Odası delege seçimlerine Yalı Mahallesinden delege aday olan Ali Savaş, Delege seçildiği takdirde Ziraat Odası Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Savaş; “2002- 2008 arası Marmarabirlik Erdek zeytin kooperatifinde yöneticilik yaptım. Dönemin birlik başkanı rahmetli Refi Taviloğlu beydi. Kendisinin yakın çalışma ekibinde yer aldım. 

O günden bu günümüze Paşalimanı ve Erdek’te çiftçilik yapmaktayım. Yalı mahallesinden delege adaylığımın açıklıyorum.

 Biliyoruz ki delege sistemi ile başkanlık seçimi yapılır, nihai amacım başkanlıktır. Bu amacın lüzumlu hale gelmesinde önemli etkenlerini basın yolu ile Erdek halkına açıklamak istiyorum. 

Öncelikle,  Erdek ziraat odası tüm üyelere en geniş ölçüde hitap etmeli tarımsal faaliyetleri sadece zeytincilikten ibaret olarak görmemeliyiz. Arıcılık, Hayvancılık, yer bitkileri yetiştiriciliği de zeytincilik gibi önemsenmelidir. 

Eksikliği önemli ölçüde hissedilen Erdek Zeytincilik Meslek Lisesi ve Zeytin üretimi değerlendirilmesi meslek yüksek okulu projelendirilmelidir. 

Bakımsız olan zeytin bahçelerinin bakımının sağlanması için ziraat odası bünyesinde zeytin bakım birimi kurulmalı ve istihdam- üretim açısından desteklenmesi gerekmektedir. 

İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerin lojistik imkânları göz önüne alınıp bir an önce Erdek’te seracılığın projelendirilip geliştirilmesi istihdam ve üretim alanlarının açılması gerekmektedir. 

Küçük üreticinin üretmiş olduğu her türlü ürünün halkla buluşturulabilmesi için yerel ürünler pazarı projelendirilmeli ve hayata geçirilmelidir. 

Ayrıca her ne kadar sivil toplum örgütlerine siyasetin karışmaması gerektiği söylense de geçmişte de bu mümkün olmamıştır. 

Kamu otoritesi, yerel idari otoriteler, müdürlükler ve ilişkili meslek örgütleri ve siyasi partiler ile üreticilerimizin bir arada uyum içinde çalışması sağlanmalıdır. 

Ali Savaş olarak ekibimle birlikte tüm kurumların desteğini alarak uyum içinde çalışmak ve Erdekli üreticileri daha iyi imkânlara kavuşturmak ve heyecanlarını arttırmak için Erdek Ziraat odası Yalı Mahallesi delegeliğine ve başkanlığa adayım. Birlikte başaracağız tüm üreticilerimizin desteğini bekliyorum.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Savaş adaylığını açıkladı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı