Alevi olarak yolcu edilmelidir.

Alevi olarak yolcu edilmelidir.

Neşet Ertaş, Halkın arasında Halk ile mihman olup resmi uygulamaları hazetmemiştir.




Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği açıklamasını paylaşıyoruz:


Alevi olarak yaşayanlar Alevi olarak yolcu edilmelidir.

Neşet Ertaş Alevidir, Cemevinden yolcu edilmelidir.

Büyük üstat Halk ozanı Neşet Alevi Anne-Babadan doğup Alevi olarak yaşamını sürdürmüştür. Ertaş, Halkın arasında Halk ile mihman olup resmi uygulamaları hazetmemiştir. Devlet Sanatçılığı ünvanını; Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu. Şimdiye kadar devletten bir kuruş almadım, bir tek TBMM tarafından üstün hizmet ödülünü kabul ettim. Onu da bu kültüre hizmet eden ecdatlarımız adına aldım." diyerek geri çevirmiştir.

Büyük üstat (25.09.2012) hakka yürümüştür. Halk ozanımız Neşet Ertaş'ın cenaze törenine ilişkin tartışmaların yaşandığını üzülerek görmekteyiz. Neşet Ertaş Alevidir. Alevi olarak yaşamıştır. Neşet Ertaş'ın yolculuğunun bir Cemevinden kendi inancına uygun bir şekilde yapılması gerekir.
Askerde öldürülen şehit olan Alevi canlarımızın cenazelerinin Cemevlerinden Camilere götürülmesi gibi saygısızca bir uygulama Neşet Ertaş için en başından yapılmaktadır.

Alevileri yaşamları boyunca baskılarla zorla asimilasyonlara tabi tutan Devlet, aynı asimilasyonu öldükten sonrada devam ettiriyor. Dirimizede ölümüzede asimilasyon uygulanıyor.

Büyük üstadımız, halk ozanımız Neşet Ertaş'ın yolu ışık, devri daim olsun.

Saygılarımızla

Ali Kenanoğlu

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği

Başkanı







erol
28.09.2012 16:15:56
karar bakanlığın yönlendirmesi ile ailesi tarafından verilmiş diye duyduk.ama bu büyük ozana yapılmış bie saygısızlık olarak tarihe geçti.kırşehir belediyesinin reklam düşkünlüğü ve cenaze önünde başbakanın konuşması da tabi eleştirilmesi gereken konular..allah rahmet eylesin

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli