Aldatılanların umudunu söndüren haciz

Aldatılanların umudunu söndüren haciz

Gürcistan sınır kapısında yakalanan firari kuyumcu Berkan´ın Bandırma daki iş-yeri boşaltıldı.

Bandırma´da tezgahtar olarak çalıştığı marka bir iş yerinde oluşturduğu güven sonrası ayrılarak 50 mt yakınında kendisine ait yeni bir işyeri açtıktan sonra insanları aldatmak için hertürlü sahtekarlığı yapmaktan geri kalmayan Kuyumcu Berkan, topladığı ziynetler ile sırra kadem kaçarken Gürcistan sınır kapısında yakalanarak hapsi boylamıştı.

/resimler/2019-3/26/2143579203869.jpg

Kandırıldıklarını anlayan onlarca alacaklısı, emanete bıraktıkları ziynetlerini alabilmek umudu ile mahkeme koridorlarında umutsuzca beklerken bugün İcra Hukuk Mahkemesi kararı ile 1.icra müdürlüğü yaklaşık 1 yıldır kapalı olan Kaşif Acar caddesindeki KUYUMCU BERKAN işyerinin kapısını ve kasayı oksijen kaynağı ile keserek açıp envanteri kayda alıp zaptetti.

/resimler/2019-3/26/2147080926636.jpg

Bandırma´da kısa yoldan köşeyi dönmek adına meslekdaşları, komşu esnafını ve bir yerel gazeteyi kullanarak yaptığı açıklamalarda "1.yıla özel kampanya" gibi aldatıcı mesajlarla onlarca insanı kandırıp, kârlı alış veriş vaadi ile ziynetlerini emanete alıp ortadan kaybolan Kuyumcu Berkan´ın bugün oksijen kaynağı ile kesilerek açılan kapı ve kasasından sadece emitasyon bilezikler çıktı.

/resimler/2019-3/26/2151570619480.jpg

Kuyumcu Berkan´ın firarı sonrası adliye koridorlarında umutla bekleyen bazı mağdurlar bu üzüntüye daha fazla dayanamayıp hayata veda ederken, nişan-düğün, hac vs. gibi ihtiyaç ve kara gün için birikimlerini çaldıran bir çok kişinin ise psikolejik ruh sağlığının bozulduğu Bandırma´da aynı seneryonun içinde olan işyerinin mülk sahibi bugün mahkeme kararı ile avukatı ve icra müdürlüğü nezaretinde kapı ve kasayı oksijen kaynağı ile keserek birikmiş alacaklarını karşılamak istemesi hayal kırıklığı ile son buldu.

/resimler/2019-3/26/2157577032954.jpg

Kuyumcu Berkan´ın firarı ardından yaklaşık 14 ay süren dava sonucu kapı ve kasanın oksijen kaynağı ile kesilerek işyerinde bulunan ziynetlere el konulması noktasında gerçekleşen haciz işleminde envantere kaydedilen tüm ziynetlerin emitasyon olduğu öğrenilmesi yeni bir şok etkisi yaptı.

Yurtdışına kaçarken Gürcistan sınır kapısında yakalanarak Artvin´de hapse atılan Kuyumcu Berkan, alacaklıları ile devam eden Bandırma mahkemelerindeki davalarına tele-konferans ile katılarak borçlarını ödeme taahhüdünde bulunması, iş yerinde yapılan haciz işlemi ile ortaya çıkan emitasyon bilezikler umutlara son noktatı koydu. THE END 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli