Aksoy’a eleştiri

Aksoy’a eleştiri

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’a eleştiriler yöneliyor.

Vatandaşlar, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’a eleştiriler yöneltiyor.

ATATÜRK ANITININ YERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Cevdet Çağlar’ın başkanlığındaki Avşa Belediyesi tarafından 2008 yılında, Avşa meydanında Atatürk anıtı yaptırılmıştı.

Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Rahmi Aksungur tarafından projelendirilen ve büyük beğeni toplayan bu anıt, bir Türk kadınını, bir elinde kitap, bir elinde bayrak ile Atatürk’ün ve cumhuriyetin izinde yürürken gösteriyordu.

Ancak bu anıt, yaklaşık 6 ay önce, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy tarafından, nedense Avşa meydanından kaldırılınca Avşalılar tarafından büyük tepki gösterildi. Aksoy, bunun üzerine aynı anıtı meydanın uzağında, kuytu bir köşeye yerleştirmek zorunda kaldı. Üstelik bu anıtı, sanki kendisi yaptırmış gibi törenle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a açtırdı. Bu arada ilginç bir olay yaşandı. Aksoy, Rahmi Aksungur’un çizimini yaptığı anıtın orijinalliği ile oynamış, anıtta yer alan bayrağı kırmızıya boyatmıştı. Böylece de anıtın orijinalliğine darbe indirmişti.

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE KENDİ FOTOĞRAFI VAR, ATATÜRK YOK

Adada eleştirilen bir başka konu ise belediye otobüsleri oluyor.

Otobüslerin üzerinde Marmara Adalar Belediyesi’nin AKP’li başkanı Süleyman Aksoy’un fotoğrafının yanı sıra Avşa turizmiyle ilgili bazı fotoğraflar yer alıyor ama Atatürk anıtının bir fotoğrafının yerleştirilmesine gerek görülmemiş.

DÜKKANLARA FOTOĞRAFININ ASILMASINI İSTEDİ Mİ?

Aksoy ile ilgili ilginç bir iddia daha var.

Esnaflar, belediye başkanı Aksoy’un, işyerlerine kendi fotoğrafının asılması için baskı yaptığını öne sürüyorlar. Aksoy’un, buna uymayanları cezalandırma imasında bulunduğu iddia ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Aksoy’ eleştiri
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false