AKP’nin Eli Vatandaşın Cebinde!

AKP’nin Eli Vatandaşın Cebinde!

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç; "İktidar zam hastalığına tutuldu reçetesi yok.."

Yeni yıl ile birlikte çarşı pazar raflarında yaşanan zam furyasına kayıtsız kalmayan CHP ilçe başkanaı Dr. Selim Panç yeni yılın ilk gününde vatandaşa reva görülen zam reçetesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Panç; "Yeni yıla güzel ve umutlu temennilerin ardından girdik ve 2022’nin ilk bir saati içerisinde adeta zamma boğulduk! AKP ve küçük ortağı yeni yılda da elini yoksul ve emekçi halkın cebinden çekmeyeceğini; vatandaşın cebindekini çıkar gurubuna aktarma politikasını sürdüreceğini ve ekonomik beceriksizliğinin faturasını halka keseceğini bir kez daha kanıtladı.

AKP ve küçük ortağı zaten tüm yurttaşlardan çaldığı coşkuyu ve huzuru bir de zamlarla birlikte bir ekonomik kaygı ile iyice karamsarlığa teslim etti. Cumhuriyet tarihinin rekor zamlarını peş peşe açıkladı.

Cumhuriyet Tarihinin Rekor Zamları

Elektrik fiyatları ticarethaneler için %126 zamlanırken, meskenler için 150 kW tüketim altına vergiler de dâhil %52, 150 kW tüketim üstünde ise %127 zam geldi.
Doğalgazda ise meskenlerde %25, elektrik üreten işletmeler için %15, elektrik üretmeyen işletmeler için %50 zam oranları açıklandı.
Benzine 61 Kuruş, motorine 1 Lira 21 Kuruş ve LPG’de 78 Kuruş zam yapıldı.

Zamlar Yeni Yılda Yapıldığı İçin Enflasyona Bağlı Maaş Artışlarına Yansımayacak!
Yıllık enflasyona bağlı maaş artışlarını da bu kapsamın dışında tutmak için AKP ve küçük ortağı bu zamları 2022 yılı içerisinde yaparak şeytana bile pabucunu ters giydirecek bir kurnazlığı da ayrıca gerçekleştirmiş oldu. Çünkü bu zamanlama ile açıklanan zamlar 2021’in enflasyon oranları dışında kalmış oldu ve doğal olarak da enflasyona bağlı maaş artışları ile bu zamların ilişkisi kesilmiş oldu.

Vergi afları ile milyonlarca dolarlık vergilerini bir seferde sildikleri ve ne hikmetse her vergileri için bunu yaptıkları Sarayın beş atlısından değil; asgari ücretliden, maaşıyla geçinen yurttaştan intikam alırcasına cebindeki üç kuruşu da sökmeye çalışan bu anlayış bir siyasi hastalığı, bir ekonomik iş bilmezliği hepsinden öteye de vicdansızlığı temsil etmektedir.
Üretim Maliyetleri Artmış oldu, Market Fiyatları da Artacaktır!

Tüm mamul ürünler için üretim maliyeti anlamına gelen elektrik, doğal gaz ve lojistik maliyetlerinin temelini oluşturan araç yakıtına gelen bu zamlar doğrudan market fiyatlarına da yansıyacaktır. Bu sebeple zaten döviz hesapları için verdikleri TL teminatı ile para basmak yani TL’nin değerini düşünmek yöntemi izleyecek olan iktidar bloğu, aynı zamanda enflasyonun önünü açarak fiyatların kontrolsüzce sürat yapmasına müsaade etmiştir!

İşin daha acı tarafı sürekli değiştirilen Maliye Bakanları da, Merkez Bankası Başkanı da bu sürate ceza yazacak yetkinlikte değiller! Talimatla çalışan bu birimler özgünlüğünü ve bağımsızlığını yitirmişlerdir ve asla piyasaya müdahale edecek kudrette değildirler.

ALO 175’İ Arayıp Fahiş Zam Yapan AKP’yi, EPDK’yı ve BOTAŞ’ı Şikâyet Edelim!
AKP Genel Başkanı fahiş fiyatları ve orantısız zamları ihbar etmek için ALO 175 hattı kurulduğunu açıklamıştı. Tüm vatandaşlara çağrımızdır! ALO 175 hattını arayarak fahiş fiyatla elektrik zammı yapan EPDK’yı, fahiş fiyatla zam yapan BOTAŞ’ı şikâyet etsinler!

Yüzleri kaldıysa da tüm iktidar partisi temsilcileri vatandaşlara uyguladıkları bu ekonomik zulüm için özür dilesinler!"



vatandaş
3.01.2022 07:33:54
ne diyorsunuz Bandırma belediyesi öğrenci servislerine 70 lira zam yaptı bir öğrenci kartını 12,5 lira artı biniş ücreti aldı kim kimin eli cebinde kendi yaptığınız zamları örtbas etmek için çamur atmayın illaki belediyenin etüt merkezinden faydalanmak için anası babası ya hapishanede ya ölmüş olması gerekiyor çocukların siz eksiksiniz adı "gerçek muhtaçlara yardım" bakın bakın bu çocuğun eksikleri var ne kadar masumsunuz

Anahtar Kelimeler: Vatandaşın Cebinde!
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı