AKP ziyaretleri sürüyor

AKP ziyaretleri sürüyor

AK Parti Bandırma İlçe Başkanvekili Yakuş Ataş, yönetim kurulu başkan yardımcısı Bora Öziş ile birlikte Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün'ü makamında ziyaret etti.





Akgün: Yeşil Alanda Fakiriz,..


AK Parti Bandırma İlçe Başkanvekili Yakuş Ataş, yönetim kurulu başkan yardımcısı Bora Öziş ile birlikte Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bandırma Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, ilçedeki yeşil alan miktarının dünya kriterlerinin altında olduğuna dikkat çekti. Akgün, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılmasının yolunun mücavir alan içerisinde bulunan atıl ve kullanılamayan meraların ve hazine arazilerinin ve başka amaçla kullanılamayan alanların mevcut yasal düzenlemeler kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğünden ormanlık alan yapılmak üzere bize tahsis edilmesinden geçtiğini söyledi.

-Yeşil alan çalışmaları yeterli değil,..

Güney Marmara'nın önemli yerleşim yerlerinden olan Bandırma'nın yeşil alan konusunda kriterlerin çok altında olduğuna dikkat çeken AK Parti İlçe Başkanvekili Yakup Ataş, yerel yönetim tarafından yapılan yeşil alan çalışmalarının ise yeterli olmadığını biraz daha bu işe yönelmeleri gerektiğini söyledi. İktidarları döneminde uygulamaya konulan kent ormanı projesine mevcut yerel yönetimin kaldığı yerden devam etmesi ve hatta yeni yerlerin de bulması gerektiğine dikkat çeken Ataş, şehir girişine dikilen çamlarla meydanlara dikilen mevsimlik çiçeklerle ilçedeki yeşil alan miktarı dünya kriterlerine ulaşmıyor. Mevcut yerel yönetim biran önce kent ormanı projesine kaldığı yerden devam etmelidir. Kayacık Merasının bir bölümünün kent ormanı yapılması için iktidarımız döneminde vasıf değişliğine gidilmiş ve bu alan üzerine çok sayıda fidan dikilmiştir. Mevcut yerel yönetim bu projeye kaldığı yerden devam etmelidir. İlçedeki yeşil alan miktarının arttırılması bu projenin devamıyla doğru orantılıdır”dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı