Akın´dan Bandırma eski dekanlık binasının devrine tepki

Akın´dan Bandırma eski dekanlık binasının devrine tepki

CHP Balıkesir Milletvekili Akın: -?Bandırma´nın tarihi ve kültürel hafızasının önemli parçalarından olan eski Dekanlık binası Bandırmalılara aittir?

-?Bina Bandırmalılara devredilsin. Binanın nasıl kullanılacağına en güzel kentte yaşayanlar karar verir?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´in Bandırma ilçesinde bulunan tarihi eski dekanlık binasının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devredilmesi tartışmalarına ilişkin olarak, ?Bandırma´nın tarihi ve kültürel hafızasının önemli parçalarından olan eski dekanlık binası Bandırmalılara aittir. Bina Bandırmalılara devredilsin. Binanın nasıl kullanılacağına en güzel kentte yaşayanlar karar verir? dedi.

Akın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda Bandırma´daki eski dekanlık binasının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir şirkete devredilmesine ilişkin tartışma yaşandığını anımsattı.

Binanın 1922 yılında ?Duyun-u Umumiye? binası olarak hizmet verdiğini, Yunanlıların işgal sonrası kaçarken çıkardıkları yangında tahrip olduğunu ve 1924 yılında yeniden yapıldığını ifade eden Akın, şöyle devam etti:

?Bina zaman içerisinde otel, askeri hastane, restoran, vakıf binası ve kütüphane olarak hizmet vermiş. 1994 yılında 2010 yılına kadar da Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin Dekanlığı olarak kullanılmış. Şimdi ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan bir şirket tarafından devralınmaya çalışılıyor. Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum; Bandırma´nın tarihi ve kültürel hafızasının önemli parçalarından olan eski dekanlık binası Bandırmalılara aittir. Bina Bandırmalılara devredilsin. Binanın nasıl kullanılacağına en güzel kentte yaşayanlar karar verir.?

/resimler/2015-7/12/1507569799546.jpg

-?Bandırmalılarla konuyu görüştüm?-

Akın, dün Bandırma´da olduğunu çok sayıda ziyaretler yaptığını ve eski dekanlık binasına ilişkin konuyu vatandaşlarla görüştüğünü ve onların görüşlerini dinlediğini ifade etti.

Bandırmalıların, kentte bulunan tüm tarihi, kültürel ve doğal varlıkların tek sahibi olduğunun altını çizen Akın, şunları kaydetti:

?Bandırmalı hemşerilerim bu binanın kendilerine devredilmesine istiyor. ?Bandırma´nın geçmişinde önemli izi olan bu bina, Gençlik Merkezi, Müze gibi kültürel amaçlı değerlendirilmeli´ görüşü ağır basıyor. Benim de bu görüşlere desteğim tamdır. Benim de bu doğrultuda çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Üzerine basa basa söylüyorum; Bandırmalının bilgisi ve onayı olmadan kimse ya da hiçbir güç ne tek bir çivi çakabilir ne de sökebilir. Konu bu kadar açık ve nettir.?

 



TURHANAY
13.07.2015 01:53:33
BALIKESİR AKP ZİHNİYETİ " ÇEK ELİNİ BANDIRMA " DAN

demokrat
13.07.2015 11:02:30
Nedir bu Balıkesir belasından çektiğimiz.Yeter artıkdüşün yakamızdan.Büyük şehir dedikleri illete,hastalıklı yapıya oy verenlere kına gönderiyorum.Lütfen usulüne uygun kullansınlar.Yazıklar olsun böyle rezil zihniyete....

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli