Akın, Bakanlık yakın!

Akın, Bakanlık yakın!

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, önce yanına Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Muharrem Erkek’i aldı. "İşte 2 Bakanım" dedi.

Ahmet Akın, Bakanlığa uygun adım!

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimini “Millet İttifakı”nın kazanması durumunda CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın’ın, Bakanlık koltuğuna oturmasına mutlak gözle bakılıyor.

Bu beklentinin gerçek olacağını gösteren görüntü, CHP’nin Çanakkale mitinginde ortaya çıktı.

Çanakkale’de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan “Millet İttifakı” Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce yanına Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Muharrem Erkek’i aldı. Kılıçdaroğlu, kendisini yağmur altında dinlemeye binlerce vatandaşa hitaben, “14 Mayıs’tan sonra Balıkesir ve Çanakkale’nin birer Bakanı olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin, Balıkesir Milletvekili Akın ve Çanakkale Milletvekili olup, siyasete atılmadan önce serbest avukat olarak çalışan Erkek’in Bakan olacağı anlamına geldiği değerlendirildi.

Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu, aralarında Ahmet Akın ve Muharrem Erkek’in de bazı kurmaylarının milletvekili adayı olmasına izin vermemişti.

Ahmet Akın’ın Enerji Bakanı, Muharrem Erkek’in ise Adalet Bakanı olması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Bakanlık yakın!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı